Mondo News

Manual de geografie din Islanda: Locuitorii României sunt rromi!

Joi, 11 Octombrie 2018 11:29
Scris de: Vlad Economu
Manual de geografie din Islanda: Locuitorii României sunt rromi!

Manualul de geografie de clasa a VII-a din Islanda informează că locuitorii României sunt rromii și că reprezintă 8% din populația Europei, informează știridiaspora.ro.

Manualul de geografie din care învață elevii islandezi prezintă caracteristicile fiecărui popor în parte. În dreptul României însă sunt prezentate informații despre rromi și o fotografie cu aceștia.

În cel de-al treilea paragraf este specificat faptul că rromii locuiesc peste tot în Europa, însă cei mai mulți în Europa de Est. Totodată, în text se vorbește despre cultura rromilor, (nicidecum despre cea a românilor) ca fiind una foarte bogată în tradiții frumoase.

Sesizare la Ministerul Educației din Islanda

Un român care locuiește de șapte ani în Islanda a fost șocat să vadă toate aceste lucruri în manualul de geografie.  “Fetița mea a venit cu manualul de geografie și mi-a zis: tati, noi suntem rromi? Am fost șocat. Cum adică? M-am uitat în carte și am văzut că în dreptul României este articolul cu rromii. Mi se pare absurd. Am sunat imediat la Ministerul Educației din Islanda, la Editură și am zis că puteau exemplifica altfel: cu un Henri Coandă, cu Dracula dacă tot au pus poza aceea.

Am contactat și un avocat islandez care a început din această seară (n.r., la ora redactării articolului) să facă o sesizare scrisă și o va trimite mâine la Ministerul Educației din Islanda pentru a schimba acele denumiri, pentru a oferi elevilor informații reale despre România. În dreptul altor țări, în cazul Greciei se vorbește despre Atena, despre Galileo Galilei, în Spania despre luptele de toreadori și așa mai departe,” a povestit Ciprian Daniel pentru Stiridiaspora.ro.

Sursa foto:


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 iunie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 iunie 2019. Berbecii sunt criticați, iar Capricornii muncesc degeaba


tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!