Mondo News

Magazinele online care folosesc Netopia vor putea vinde pe crypto monede

Joi, 20 Decembrie 2018 11:13
Scris de: Vlad Economu
Magazinele online care folosesc Netopia vor putea vinde pe crypto monede

Procesatorul de plăți din România – Netopia Payments – va integra o crypto monedă în serviciile sale, odată cu noul parteneriat cu Elrond, un start-up IT cu know-how românesc.

Prin acest parteneriat, cele două companii vor explora împreună potențialul integrării token-ului ERD. Astfel, din a doua jumătate a anului viitor, peste 6.000 de comercianți care utilizează soluțiile Netopia vor putea accepta crypto moneda ERD, fară costuri, scrie startupcafe.ro.

Acest tip de monede digitale se numesc utility tokens (tokeni utilitari) — un tip de crypto monede care oferă utilizatorilor acces la produsele sau serviciile companiei care le-a emis; valoarea lor se bazează pe rolul pe care îl au ecosistemul în care funcționează.

Citeste si: STUDENȚII IRANIENI DIN MAREA BRITANIE AU ALES BITCOIN PENTRU A EVITA SANCȚIUNILE SUA

Mai practic, folosirea unor astfel de tokeni (utility tokens) se aseamnănă cu modul în care unele festivaluri sau baruri vând jetoane, cu care clienții pot cumpăra produse din interiorul locației. Acestor jetoane li se oferă o anumită valoare și ajută astfel de afaceri să scurteze timpul de servire a clienților, evitând formarea de cozi și necesitatea de rest la bancnotele cu o valoare mai mare.

În mediul online, aceste criptomonede oferă mai multa siguranță utilizatorilor, banii fiind protejați de criptografie (utilizatorii își pot proteja portofelele electronice prin diferite metode).

Datele tranzacțiilor sunt stocate pe blockchain. Avantajul aceste tehnologii este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

„Elrond are misiunea de a ajuta oamenii să se bucure de o mai mare libertate și de mai multă liniște atunci când sunt online și, mai ales, atunci când fac plăți. Prin colaborarea cu NETOPIA și prin includerea ERD ca opțiune de plată, acest nou parteneriat va face ca mii de consumatori să beneficieze de un plus de securitate și să se bucure de plăți mai rapide și mai ușoare”, declară Beniamin Mincu, CEO și Fondator Elrond.

Din managementul Elrond mai fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum Lucian Todea (COO Elrond / Founder & CEO ITNT) și Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

De asemenea, reprezentanții celor două companii și-au exprimat interesul comun de a explora și alte cazuri de utilizare potențială a noii platfome, legate de tehnologiile blockchain, de plăți, de confidențialitatea datelor personale, și nu numai.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 martie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 martie 2019. Săgetătorii rezolvă niște probleme familiale, iar Peștii au nevoie de o schimbare


facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef