Mondo News

Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa Guvernului: încalcă flagrant legea și Constituția!

Sambata, 05 Ianuarie 2019 15:12
Scris de: Vlad Economu
Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa Guvernului: încalcă flagrant legea și Constituția!

Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă pe Facebook, că prin ordonanța de urgență privind măsurile fiscale, Guvernul urmărește să facă rost de bani pentru a acoperi găurile bugetare cauzate de cheltuielile nesăbuite.

 „Perfidia și cinismul guvernului PSD-ALDE sunt ilustrate fidel de OUG 114, adoptată fără dezbatere publică, fără studii de impact, fără consultarea actorilor economici și sociali afectați, CU ÎNCĂLCAREA FLAGRANTĂ A CONSTITUȚIEI ȘI A LEGILOR. Ce urmărește de fapt guvernul? Un singur lucru: să mai stoarcă niște bani pentru acoperirea găurilor bugetare provocate de cheltuielile nesăbuite. Cum vând ordonanța către public? Mințind că vor să reducă factura la gaz și energie electrică prin plafonarea prețurilor la producători. În realitate, efectul ordonanței va fi contrar declarațiilor publice. Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE, pentru că ordonanța instituie o taxă de 2% oe cifră de afaceri pentru producători, transportatori, distribuitori, traderi, furnizori. Cum să scadă prețul dacă tu, guvern, obligi toate companiile să plătească această taxă?”, a scris Ludovic Orban, sâmbătă pe Facebook.

Liderul liberal a adăugat că PSD minte când spune că prin „taxa pe lăcomie” încearcă să lupte cu băncile care ar face „bani pe spinarea poporului” și că de fapt această măsură prevăzută în ordonanța de urgență adoptată de Guvern va împiedica băncile să facă profit.

„O altă mare minciună publică este taxa pe activele băncilor. Pentru public, guvernul vinde imaginea că se “luptă cu băncile lacome, care fac bani pe spinarea poporului”. Ce se va întâmplă în realitate? Nicio bancă nu va mai putea face profit că urmare a introducerii taxei și, fie își vor face bagajele, fie vor mări dobânzile și comisioanele pentru a rămâne profitabile. Cine va pierde? Tot cetățeanul român și firmele românești, care vor plăti dobânzi mai mari sau o să aibă un acces mult mai dificil la credite. Și, nu în ultimul rând, guvernul care se împrumută masiv de la bănci. Adică tot cetățeanul, pentru că creditele luate de guvern le plătim tot noi, prin intermediul taxelor și impozitelor”, a explicat Orban.

Acesta vorbește și despre măsurile luate de Executiv, prin acest act normativ, cu privire la Pilonul II de pensii, precizând că PSD-ALDE vrea „să pună mâna pe cele peste 11 miliarde de euro” depuse de români în conturile private.

„Propaganda mincinoasă a PSD-ALDE mai atacă populist și pe administratorii fondurilor de pensii private din pilonul 2. Sub aparența luptei cu aceștia, ei urmăresc un singur scop: să pună mâna pe cele peste 11 miliarde de EURO aflați în conturile private ale deponenților, pentru a putea folosi banii acestora în iluzoriile parteneriate public-privat inițiate de guvernanți și pentru a readuce cât mai mulți contribuabili la pilonul 1 de pensii, ca să facă rost de bani pentru pensiile aflate în plată. Cine va pierde până la urmă? Fiecare dintre cei peste 5 milioane de contribuabili la pilonul 2, care riscă să rămână fără pensie suplimentară în momentul în care vor ajunge la pensie”, a conchis președintele PNL.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video


horoscop 21 aprilie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 aprilie 2019. Gemenii au nevoie de odihnă, iar Săgetătorii sunt discreți


Hollywood_2000x1000_72dpi Actori care nu mai au voie să lucreze împreună! De ce le-a fost interzisă colaborarea la Hollywood! Galerie foto


avengers, filme cu super eroi, filme marvel, avengers endgame, fratii russo Avengers: Endgame. Un singur actor a avut voie să citească scenariul adevărat!