Mondo News

Localitatea din Europa aflată în două țări și în care cetățenii nu plătesc taxe!

Sambata, 02 Noiembrie 2019 17:27
Scris de: Vlad Economu
Localitatea din Europa aflată în două țări și în care cetățenii nu plătesc taxe!

Situație inedită într-un sat cu mai puțin de 600 de locuitori, de la granița franco-spaniolă. Pe lângă faptul că localitatea se află în două țări diferite, autoritățile au atât de mulți bani, încât nu mai percep taxe de la cetățeni.

Explicația este următoarea: strada principală din Le Perthus, Avenue de France, se află atât pe teritoriul Franței, cât și pe cel al Spaniei. Comercianții de pe partea spaniolă a străzii vând produse ca alcool, țigări și parfumuri la prețuri considerabil mai mici față de prețurile din Franța, datorită taxelor și accizelor reduse.

De exemplu, un pachet de țigări care în partea franceză costă 8 euro, în partea spaniolă poate fi cumpărat cu 5 euro. În timp ce Franța are prețuri mai mari la produsele accizate, în Spania prețurile sunt sub media UE, atât la produsele de lux, cât și la haine.

În aceste condiții, Le Perthus a devenit un magnet pentru cumpărătorii francezi care trec granița în căutare de chilipiruri în țara vecină. Iar dacă localnicii pot face acest lucru pe jos, cei din zonele învecinate vin cu mașinile pe care le lasă la graniță și pentru parcarea cărora plătesc taxe la bugetul local din Le Perthus.

În acest fel, autoritățile locale au strâns anul trecut la buget aproape 800.000 de euro, un excedent de taxe pe care nu reușesc să îl cheltuiească. În consecință, primaria a propus suspendarea plății de taxe locale de către rezidenții satului până când autoritățile vor reuși să cheltuiască banii strânși deja la buget.

Banii au devenit și mărul discordiei dintre putere și opoziție în micul orăsel de munte. În timp ce opoziția din consiliul local acuză primarul că nu folosește banii, puterea acuză opoziția că a blocat proiecte utile cum ar fi un centru medical sau un parc pentru copii.

Sursa foto, traducere: wikipedia, incont.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

DSC_4306-1024x678 Secretul celui mai longeviv cuplu din lume! Sunt împreună de 85 de ani și căsătoriți de 80! Foto în articol


horoscop 14 noiembrie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 14 noiembrie 2019. Leii finalizează niște proiecte, iar Săgetătorii renunță la câteva obiceiuri nocive


kanal d, emisiune noua, reality show, survivor, survivor romania Kanal D vrea să-i dea decisiva concurentului PRO Tv!


faustino asprilla, jose luis chilavert, pablo escobar, episod socant, columbia-paraguay, tentativa asasinat, julio fierro Faustino Asprilla a povestit cum și de ce locotenenții lui Pablo Escobar au vrut să-l lichideze pe Jose Luis Chilavert