Mondo News

Liderii UE acceptă amânarea Brexit-ului până pe 31 octombrie 2019, cu revizuire în iunie! Declarații

Joi, 11 Aprilie 2019 08:10
Scris de: Vlad Economu
Liderii UE acceptă amânarea Brexit-ului până pe 31 octombrie 2019, cu revizuire în iunie! Declarații
Liderii UE au convenit joi să amâne Brexit-ul până la sfârșitul lunii octombrie, cu o revizuire în iunie, au declarat surse diplomatice pentru Reuters. Clauza privind posibilitatea producerii Brexit în iunie a fost introdusă pentru a atenua temerile președintelui francez Emmanuel Macron care a cerut garanții că Marea Britanie va organiza în mod corespunzător alegerile europarlamentare din luna mai.

Donald Tusk, președintele Consiliului Europei, a declarat pe Twitter, că premierul britanic Theresa May și-a dat acordul. “UE-27/Marea Britanie au convenit asupra unei amânări flexibile până la 31 octombrie. Asta înseamnă alte șase luni în care Marea Britanie să găsească cea mai bună soluție posibilă”, a scris Tusk pe Twitter.

Theresa May afirmă că își dorește ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând posibil  “Cred în continuare că trebuie să părăsim UE, cu un acrod, cât mai curând posibil. Și în mod vital, UE a fost de acord că amânarea poate lua sfârșit odată cu ratificarea acordului de retragere – ceea ce a fost principala mea solicitare către ceilalți lideri”, a declarat May, într-o conferință de presă după summitul extraordinar al Consiliului European, desfășurat miercuri seară la Bruxelles, informează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Jean-Claude Junker: Brexitul fără acord va fi un adevărat dezastru. Vom face totul pentru a-l evita.

Primul ministru al Irlandei, Leo Varadkar: Marea Britanie va pleca din UE pe 1 iunie dacă nu va organiza alegeri pentru Parlamentul European (Reuters)

Donald Tusk, pe Twitter: ”Vă rog, nu irosiți acest timp. Aveți acum din nou posibilitatea de la aprobarea Acordului la părăsirea planului de Brexit”.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

turism, transilvania, presa internationala, colt de rai, superlative, conde nast traveller Transilvania face senzație în presa internațională: Colț de rai, învăluit în frumuseți superlative!


miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video