Mondo News

L’Express: Președinția română a tuturor pericolelor!

Sambata, 12 Ianuarie 2019 15:25
Scris de: Vlad Economu
L’Express: Președinția română a tuturor pericolelor!

Jurnaliștii francezi de la L’Express analizează într-un articol intitulat ”UE: Președinția română a tuturor pericolelor”, contextul în care țara noastră a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. ”Bucureștiul preia frâiele UE în plin proces de Brexit și în timp ce politica românească este în criză. Periculos”, spun jurnaliștii francezi.

„Luați un guvern eurofob și plasați-l în fruntea Uniunii Europene, în condițiile în care este total novice în materie: aceasta este situația în care se află România. Ironia face că în timpul președinției românești, care începe la 10 ianuarie se vor desfășura evenimente cruciale pentru Europa: Brexit-ul, pe 29 martie, alegerile europarlamentare, pe 23 și 26 mai, Summit-ul celor 27, la Sibiu, în vestul României, pe 9 mai”, notează sursa citată.

Publicația amintește și de ”criza politică majoră” prin care trece România, dar și de problemele cu justiția. Jurnaliștii notează că i-a venit rândul procurorului general să intre în vizoul lui Liviu Dragnea, care vrea să-și curețe cazierul pentru a candida la alegerile prezidențiale. ”Oficial, este vorba de corectarea abuzurilor unei justiții care se comportă, potrivit puterii, ca un «stat în stat». Dosarul, demarat în 2016, s-a accelerat anul trecut: Codul Penal a fost obiectul a zeci de amendamente, șefa DNA Laura Codruta Kovesi a fost demisă în 9 iulie”.

Jurnaliștii francezi vorbesc și despre intenția guvernului de a promova un decret de amnistie care ar permite albirea a numeroși responsabili politici. Și, în primul rând a lui Dragnea. O astfel de impunitate este inacceptabilă pentru Bruxelles: “Nu se pune problema depășirii acestei linii roșii”, se afirmă pe culoarele Comisiei Europene, potrivit sursei citate.

”De aici furia lui Dragnea, care critică în ultimele luni o Uniunea care nu lasă României dreptul la propriile opinii. (…) Teoretic, nimic nu împiedică guvernarea PSD să voteze amnistia, dacă estimează că acest lucru îi va aduce voturile electoratului, cu riscul de a pierde orice credibilitate externă. Gândiți-vă: țara care prezidează Uniunea Europeană, în principiu exemplar, ajunge să intre în vizorul Bruxelles-ului pentru că încalcă marile principii comunitare de echitate și justiție”, mai arată jurnalistul francez.

Acesta spune însă că  PSD și lupta lui împotriva statului de drept nu sunt susținute de cetățenii României. ”Întâi, «marea spălare» voită de guvern nu este atât de populară. Drept dovadă, PSD a căzut mult în sondaje de doi ani, fiind creditat azi cu doar 30% din intențiile de vot, față de cele 46% obținute în 2016. Mai grav, Curtea Constituțională a respins bună parte din reforma judiciară.

Sursa traducere: stiridiaspora.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

adrian mutu, adrian martian, afaceri, bani pierduti, fabrica, oradea, cocaina, chelsea, mourinho Adrian Mutu, dezvăluiri sincere despre problemele financiare dar și despre scandalul cocaina!


madalina ghenea, relatie, miliardar italian, Leonardo Maria Del Vecchio Mădălina Ghenea a schimbat miliardarul! Cine este bogătașul cu șapte ani mai tânăr decât frumoasa româncă. Foto în articol


charlize theron, operatii, filmari, accidentari Charlize Theron a suferit trei intervenții chirurgicale


horoscop 17 octombrie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 octombrie 2019. Capricornilor le lipsește pasiunea, iar Gemenii au nevoie de un sfat