Mondo News

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după revocare: Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege!

Luni, 09 Iulie 2018 12:12
Scris de: Vlad Economu
Laura Codruța Kovesi, prima reacție după revocare: Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege!

Laura Codruţa Kovesi face declaraţii de presă, la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că şeful statului a emis, luni, decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anunță agenția Mediafax.

Declarațiile făcute de LAura Codruța Koveși:

„Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost. Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. (…) Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. 

Mandatul meu încetează începând de azi. Tot ce am realizat sau nu am realizat a fost consemnat într-un raport.  Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, CSM a dat aviz negativ.

Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare.  Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost.

Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție.  Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale.

Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. DNA e o institție matură, profesionistă. Nu abandonați, continuați să vă faceți treaba, nu abandonați. Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Sursa foto: realitatea

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mario iorgulescu, detalii socante, copil neiubit, lacrimi, bautura, cocaina Fața neștiută a lui Mario Iorgulescu: “Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină!”


catalin botezatu, operatie, boala rara, colon, turcia Ce se întâmplă cu Cătălin Botezatu după operația de cancer la colon


cristiano ronaldo, lacrimi, emisiune tv, tata alcoolic, piers morgan, good morning britain Greu de crezut! Cristiano Ronaldo, în lacrimi la o emisiune de televiziune! Video


kira hagi, gica hagi, dezvaluiri, carnetel, actrita, Kira Hagi, dezvăluiri despre cum a ajuns actriță: “La 12 ani, tata ne-a așezat pe mine și pe Ianis la masă și a scos carnețelul”