Mondo News

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după revocare: Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege!

Luni, 09 Iulie 2018 12:12
Scris de: Vlad Economu
Laura Codruța Kovesi, prima reacție după revocare: Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege!

Laura Codruţa Kovesi face declaraţii de presă, la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că şeful statului a emis, luni, decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anunță agenția Mediafax.

Declarațiile făcute de LAura Codruța Koveși:

„Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost. Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. (…) Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. 

Mandatul meu încetează începând de azi. Tot ce am realizat sau nu am realizat a fost consemnat într-un raport.  Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, CSM a dat aviz negativ.

Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare.  Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost.

Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție.  Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale.

Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. DNA e o institție matură, profesionistă. Nu abandonați, continuați să vă faceți treaba, nu abandonați. Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Sursa foto: realitatea

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul


tata, reactie, meci, lupte, video Reacția unui tată după ce fiul său este învins într-o luptă! Video


jabba jihadistul, arestare, irak, platforma, stat islamic, Abu Abdul Bari Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak


conor mcgregor, revenire, ufc 246, las vegas, video, victorie, Donald "Cowboy" Cerrone Conor McGregor, victorie în 40 de secunde la revenirea în UFC! Video