Mondo News

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după revocare: Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege!

Luni, 09 Iulie 2018 12:12
Scris de: Vlad Economu
Laura Codruța Kovesi, prima reacție după revocare: Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege!

Laura Codruţa Kovesi face declaraţii de presă, la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că şeful statului a emis, luni, decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anunță agenția Mediafax.

Declarațiile făcute de LAura Codruța Koveși:

„Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost. Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. (…) Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. 

Mandatul meu încetează începând de azi. Tot ce am realizat sau nu am realizat a fost consemnat într-un raport.  Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, CSM a dat aviz negativ.

Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare.  Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost.

Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție.  Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale.

Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței. DNA e o institție matură, profesionistă. Nu abandonați, continuați să vă faceți treaba, nu abandonați. Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Sursa foto: realitatea

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

franta, primar, interdictie, deces, weekend, sarbatoare, Isabelle Dugelet, La Gresle Franța. Un primar le-a interzis oamenilor să moară în zilele de sărbătoare sau în weekend!


horoscop 8 decembrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 8 decembrie 2019. Fecioarele trebuie să evite o capcană, iar Leii vor lua măsuri înțelepte


pablo escobar, telefon mobil, lansare, smartphone, escobar fold 1, video, roberto escobar Concurență serioasă pentru Apple si Samsung! Fratele lui Pablo Escobar lansează un super telefon! Video


r kelly, aaliyah, casatorie, mita, varsta R Kelly ar fi dat mită pentru a se căsători cu minora Aaliyah! Câți ani avea atunci regretata artistă