Mondo News

Laura Codruța Kovesi a dat prima declarație după condamnarea lui Liviu Dragnea

Vineri, 22 Iunie 2018 15:00
Scris de: Vlad Economu
Laura Codruța Kovesi a dat prima declarație după condamnarea lui Liviu Dragnea

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, la Timișoara, că speră ca procurorii să rămână independenţi şi a afirmat că DNA va continua lupta împotriva corupţiei, scrie news.ro.

Kovesi a primit vineri, în numele DNA, premiul “Speranţa” pe anul 2017 din partea Societății Timișoara. ”Sunt onorată să primesc acest premiu în numele DNA şi vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere la adresa activităţii noastre. Mesajul de mulţumire vine prin vocea mea din partea tuturor celor care lucrează în DNA: procurori, poliţişti, specialişti, grefieri”, a declarat Kovesi. 

Procurorul-şef al DNA a mai spus, în discursul său, că procurorii au datoria de a respecta şi de a căuta adevărul. ”Şi noi ca procurori avem aceeşi datorie: de a respecta şi de a căuta adevărul, de a ne face datoria respectând legea, de a fi oneşti în tot ceea ce facem. Vom continua să facem acest lucru şi pe viitor. Sper ca împreună cu colegii mei ca procuroii să rămână independenţi. Sper să se păstreze stabilitarea instituţională şi legislativă. Sper să avem în continuare legi pe care să le putem folosi şi să ne facem treaba cât mai bine”, a spus şefa DNA. 

Kovesi a adăugat că aşteptările din partea societăţii sunt mari, în ceea ce priveşte activitatea DNA, iar acest lucru este unul ”legitim”.

”Aşteptările din partea societăţii în ceea ce priveşte activitatea noastră sunt ridicate, legitime şi încercăm, şi continuăm să ne facem treaba cât mai bine în fiecare zi. Aşa cum am spus de multe ori, independenţa procurorilor, a sistemului judiciar şi o legislaţie eficientă sunt vitale şi sunt premizele fundamentale entru a lupta cu infracţionalitatea, dar şi pentru a lupta cu corupţia, şi în special cu corupţia la nivel înalt. Sperăm ca aceste lucruri să nu se schimbe”, a mai declarat Kovesi.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”