Mondo News

Lacul din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Video

, 03 Februarie 2019 15:04
Scris de: Vlad Economu
Lacul din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Video

Lacul Albastru din munții Gutâi, în vecinătatea orașului Baia Sprie, este unic în Europa prin faptul că oglindă apei își schimbă culoarea de la un sezon la altul în funcție de intensitatea luminii, temperatura și condiții atmosferice

Culorile turcoaz și verde sunt printre cele mai apreciate de turiștii care se încumetă să urce pe munte pentru a admira fenomenul natural produs de elementele chimice aflate în compoziția Lacului Albastru.

“Istoria lacului spune că acesta s-ar fi format în perioada anilor 1919-1920, în urmă prăbușirii galerie minei Domnișoară, loc în care s-au produs treptat infiltrații de compuși sulfurosi, cuprosi și alte metale neferoase, substanțe care oferă o culoare aparte apei.

Culoarea apei din lac nu este mereu aceeași, se schimbă de la un sezon la altul; primăvară, imediat după topirea zăpezilor de pe versanții muntosi, apă are o culoare turcoaz iar în timpul verii capătă o culoare verzuie, că spre toamna apă să devină maronie. Cred că momentul cel prielnic pentru vizitarea lacului e în sezonul de primăvară-vara, moment în care se pot obține și imagini deosebite dacă și vremea este prielnică”, aspus Karin Lachner, potrivit turism.bzi.ro.

Sursa foto: captura youtube


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

indonezia, vulcan, agung, eruptie, video, bali Indonezia. Vulcanul Agung, din Bali, a erupt! Video spectaculos


turism, transilvania, presa internationala, colt de rai, superlative, conde nast traveller Transilvania face senzație în presa internațională: Colț de rai, învăluit în frumuseți superlative!


miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut