Mondo News

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj românilor din Marea Britanie

Vineri, 22 Martie 2019 11:43
Scris de: Vlad Economu
Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj românilor din Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că încă există șanse pentru o ieșire ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă drepturile cetățenilor români care trăiesc în Regatul Unit sunt ”foarte bine asigurate indiferent ce se va întâmpla, pentru că autoritățile de la București au avut și discuții bilaterale cu Londra pentru a avea garanții în orice scenariu. 

”Eu cred că avem o șansă reală cum am spus să obținem o ieșire ordonată a Marii Britanii. Cetățenii români sunt prima preocupare pe care o avem. În varianta încheierii acordului, drepturile lor sunt foarte bine asigurate, dar am avut și discuții bilaterale pentru a avea siguranța că ajungem la o înțelegere și bilateral. În această chestiune stăm bine”, a declarat Iohannis. 
 
Iohannis a precizat că joi seara Consiliului a ajuns la o înțelegere care are două variante: în cazul în care Parlamentul de la Londra acceptă acordul, Brexitul se prelungește până pe 22 mai, în cazul în care nu se votează acordul, termenul de prelungire este doar 12 aprilie. El a susținut că astfel Marea Britanie are timp să se hotărască ce dorește, iar liderii UE au siguranța că ”lucrurile merg mai departe”. 
 
Sursa foto: presidency

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

faceapp, aplicatie, imbatranire, google play, app store, date personale FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi păstrează și datele!


horoscop 19 iulie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iulie 2019. Berbecii sunt apreciați de prieteni, iar Vărsătorii sunt creativi


leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!


salarii, fcsb, jucatori, salarii jucatori fcsb, dennis man Lista completă a salariilor de la FCSB. Cine este cel mai bine plătit jucător din lot