Mondo News

Consultări pe tema Justiției Klaus Iohannis așteaptă partidele parlamentare la Cotroceni. Program

Miercuri, 24 Octombrie 2018 11:27
Scris de: Vlad Economu
Consultări pe tema Justiției Klaus Iohannis așteaptă partidele parlamentare la Cotroceni. Program

Partidele politice merg miercuri la Cotroceni pentru consultări pe tema justiției. Aceste discuții au loc după ce, vineri, Klaus Iohannis a cerut demisia ministrului justiției, imediat după ce Comisia de la Veneția a prezentat raportul extrem de critic privind modificările din justiție.

Programul consultărilor de miercuri va fi următorul:

15:00 – Partidul Social Democrat (PSD)
15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
16:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
16:30 – Uniunea Salvați România (USR);
17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
17:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
18:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane, se precizează în comunicatul citat.

Şeful statului a solicitat Parlamentului să ţină cont de opiniile Comisiei de la Veneţia şi să reevalueze modificările aduse legilor Justiţiei, dar şi Codurilor Penale şi de Procedură Penală, pentru ca “impactul negativ asupra Justiţiei şi a statului de drept să înceteze”.

Iohannis consideră că aspectele foarte grave reţinute de Comisia de la Veneţia cu privire la modificările aduse legilor justiţiei şi codurilor penale reprezintă un semnal fără echivoc, de care actuala guvernare şi majoritate parlamentară trebuie să ţină cont pentru a nu împinge România pe o direcţie incompatibilă cu valorile Uniunii Europene.

“Cele două opinii ale acestui for european sunt extrem de critice şi confirmă, aşa cum era previzibil, toate neregulile sesizate de mai bine de un an de zile de către Preşedintele României, de opoziţia parlamentară, de societatea civilă, de Consiliul Superior al Magistraturii, de judecători şi procurori”, se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

De asemenea, preşedintele a condamnat ferm “comportamentul iresponsabil” al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, precizând că acesta “şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie”. “Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiţiei, care, sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni”, adaugă comunicatul citat.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”