Mondo News

Klaus Iohannis a dezvăluit ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie după noul acord pentru Brexit

Vineri, 18 Octombrie 2019 16:04
Scris de: Vlad Economu
Klaus Iohannis a dezvăluit ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie după noul acord pentru Brexit

Românii din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin noul acord Brexit, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, care a participat la Consiliul European de la Bruxelles.

“Vestea foarte bună legată de ce am discutat ieri este că am ajuns la un acord pe Brexit, pe înţelegerea discutată. Din punctul nostru de vedere, al Consiliului European, nu sunt probleme cu textul la care am ajuns. Sigur, urmează, probabil mâine, să aflăm opinia Parlamentului britanic și, dacă există un acord și de acea parte, putem să facem pașii următori”, a declarat şeful statului.

Întrebat dacă cetăţenii români din Marea Britanie vor fi protejaţi prin acest document, preşedintele Iohannis a spus: “Dacă se rămâne pe acest acord sunt foarte bine protejaţi. (…) Oricum, Brexitul cu acord este de departe cea mai bună variantă”.

Conform datelor statistice oficiale, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord locuiesc aproximativ 411.000 de cetățeni români. Aceștia reprezintă cea de-a doua comunitate europeană din Regatul Unit, după cea poloneză.

Cele 27 de țări ale UE au aprobat noul acord de Brexit convenit cu Londra, a anunțat joi președintele Consiliului European, Donald Tusk. Noul acord ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie, potrivit unui draft de rezoluție a Consiliului European, consultat de Reuters. În declaraţie nu este menţionată şi vreo posibilă nouă amânare a Brexitului dincolo de data de 31 octombrie dacă parlamentul britanic respinge acordul.

Sursa foto: presidency


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 15 noiembrie 2018, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 noiembrie 2019. Berbecii sunt vulnerabili la nivel mental, iar Taurii au cheltuieli neprevăzute


ibra Zlatan Ibrahimovic s-a despărțit în modul său caracteristic de LA Galaxy! Foto în articol


jennifer lopez, proba, sani, regizor, reactie. dezvaluire Cum a reacționat Jennifer Lopez atunci când un regizor ”a vrut doar să-i vadă sânii!” Dezvăluirea artistei


DSC_4306-1024x678 Secretul celui mai longeviv cuplu din lume! Sunt împreună de 85 de ani și căsătoriți de 80! Foto în articol