Mondo News

Jeff Bezos, boss-ul Amazon, a prezentat nava care ar duce oameni şi echipamente pe Lună, în 2024. Video

Sambata, 11 Mai 2019 12:27
Scris de: Vlad Economu
Jeff Bezos, boss-ul Amazon, a prezentat nava care ar duce oameni şi echipamente pe Lună, în 2024. Video

Jeff Bezos, şeful Amazon, a dezvăluit macheta unei noi nave spaţiale lunare care ar urma să ducă oameni şi echipamente pe Lună, din 2024. Fără a avea pilot, vehiculul reutilizabil Blue Moon va avea la bord echipamente ştiinţifice, sateliţi şi rovere şi va include un nou motor de rachetă, numit BE-7, care poate împinge circa 4.535 de kilograme, potrivit BBC.

„Este timpul să ne întoarcem pe Lună, de data asta pentru a rămâne”, a spus Bezos, joi, în cadrul unui eveniment organizat la Washington Convention Center, din Washington DC. În faţa unei audienţe alcătuită în mare parte din potenţiali clienţi şi oficiali NASA, acesta a prezentat ţelurile legate de Lună pe care le are Blue Origin, compania sa de explorare spaţială.

motor-be-7-nava-spaltiala-jeff-bezos-blue-origin-descopera

Noul modul lunar Blue Moon ar urma să fie încărcat cu suficient combustibil pentru o călătorie de pe Terra către Lună. Aceasta poate furniza încărcături utile pentru suprafaţa lunară, să desfăşoare până la patru rovere de teren şi să lanseze sateliţi pentru a orbita Luna. Blue Moon va cântări aproape 15.000 de kilograme când va fi alimentată cu combustibil, la plecarea de pe Pământ, ajungând la o greutate de aproape 3.200 kg înainte să aselenizeze pe Lună.

Citește și: AVERTISMENT SUMBRU AL OAMENILOR DE ŞTIINŢĂ! VINE IARNA ÎN SISTEMUL NOSTRU SOLAR. CE PLANETĂ AR PUTEA DISPĂREA PÂNĂ ÎN 2030

Scopul este ca nava să aselenizeze la polul sudic al Lunii, unde au fost găsite depozite de gheaţă în cratere. Apa provenită din gheaţă poate fi folosită pentru a produce hidrogen, un combustibil care ar alimenta nava spaţială pentru viitoare misiuni în sistemul nostru solar. Planurile enunţate de Jeff Bezos vin după un anunţ din martie al administraţiei Trump, potrivit căruia astronauţii NASA ar trebui să reajungă pe Lună până la finalul lui 2024. În discursul său, Bezos a afirmat că Blue Origin ar fi capabilă să respecte termenul lui Trump, dar numai pentru faptul că firma lui a început proiectarea navei lunare în 2016.

colonie-spatiala-jeff-bezos-blue-origin-descopera

Şeful Amazon se numără printre cei care văd într-un viitor în care oamenii să trăiască şi să lucreze în spaţiu, situaţie care nu este posibilă în prezent în special pentru că „nu există infrastructură”, după cum a spus el în cadrul evenimentului. Pentru a ilustra acest lucru, el a prezentat imagini ale unor colonii spaţiale care s-ar autosusţine şi care ar include oameni, animale şi verdeaţă, oarecum asemănătoare conceptelor dezvoltate de celebrul fizician de la Princeton, Gerard O’Neill.

Sursa traducere și foto: descopera.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 august 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 august 2019. Taurii sunt visători, iar Vărsătorii pot da sfaturi speciale


walton, walmart, avere, castiguri Cea mai bogată familie din lume câștigă 4 milioane de dolari pe oră


cni, stadion steaua, stadion nou, foto, euro 2020 Euro 2020. Noul stadion Steaua începe să prindă contur! Galerie Foto în articol


meghan markle, jeans, blugi, interdictie, elisabeta a II-a Ce i-a interzis regina Elisabeta a II-a decesei de Sussex, Meghan Markle!