Mondo News

Italia, Spania, Franța și Anglia se opun noului proiect pentru Liga Campionilor, susținut de UEFA

Marti, 14 Mai 2019 15:04
Scris de: Vlad Economu
Italia, Spania, Franța și Anglia se opun noului proiect pentru Liga Campionilor, susținut de UEFA

Patru dintre cele cinci campionate importante din Europa ar putea intra în conflict cu UEFA. Potrivit site-ului calcioefinanza.it, Italia, Spania, Franța și Anglia se gândesc să intre în grevă, informează Mediafax.

Acestea nu sunt de acord cu noul proiect al Ligii Campionilor, care ar fi pus în aplicare începând cu sezonul 2024-2025 și care ar presupune ca în această competiție să evolueaze numai cluburile foarte bogate din Europa.

Proiectul viitoarei Ligi a Campionilor a fost lansat de ECA și susținut de UEFA. Deși planurile sunt abia la început, această idee a alarmat mai multe ligi și a atras contestatari. Propunerea este ca Liga să fie formată din 32 de echipe, împărțite în patru grupe a câte opt formații, ceea ce ar însemna 16 meciuri pentru fiecare grupare, față de șase, câte sunt acum. În optimi, faza eliminatorie, vor merge primele patru echipe din fiecare grupă.

Citește și: UEFA A PREZENTAT LIGILOR EUROPENE PROIECTUL SĂU CONTROVERSAT PENTRU LIGA CAMPIONILOR

O noutate în ceea ce privește acest proiect este garantarea participării în următoarea ediție a Ligii Campionilor a 24 dintre cele 32 de echipe, indiferent de locul pe care se vor clasa în campionatele interne. Cele mai slabe patru echipe din Liga Campionilor vor ajunge în Europa League, iar locul acestora va fi luat de cele patru semifinaliste din Europa League.

Vor mai rămâne alte patru locuri, iar acestea vor fi rezervate celor mai bune echipe din campionatele interne, în urma tururilor preliminare. ”Obiectivul ECA și UEFA este să modifice ADN-ul Champions League. Campionatele nu vor mai fi mijlocul prin care echipele se pot califica. Superliga va fi deschisă doar unora, care vor fi mereu prezenți acolo”, a spus Javier Tebas, președintele La Liga, părere care este suținută și de patronul clubului Torino, Urbano Cairo: “Este o idee criminală!”.

“Echipele trebuie să se califice prin campionate. Scopul marilor cluburi este să adune cât mai mulți bani pentru a plăti cei mai buni jucători”, a spus și Zbigniew Boniek, președintele federației poloneze.

Vineri, 17 mai, va avea loc o reuniune între UEFA și 55 de Federații din Europa. În plus, cei de la ECA au programat o întâlnire pe 6 iunie în Malta, care are ca scop discutarea tuturor detaliilor noului proiect.

Sursa foto: uefa


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

grecia, peste spada, turisti, video, furie, pedeapsa, peste omorat, chalkida Grecia fierbe! Momentul în care zeci de turiști omoară cu pietre un pește-spadă! Video


jean claude van damme, mituri, minciuni, dezvaluiri Mituri despre Jean Claude Van Damme lămurite chiar de actor! Minciunile pe care lumea le-a crezut adevărate


madonna, tupac shakur, scrisoare dragoste Scrisoarea de dragoste pe care Tupac i-a trimis-o, din închisoare, Madonnei! Conține motivul despărțirii celor doi


eclipsa partiala luna, romania, vizibilitate, iulie 2019 Eclipsă de Lună marți noapte. Cum poate fi văzută din România