Mondo News

Inmormantarea parintelui Iustin Parvu va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda

Marti, 18 Iunie 2013 10:43
Scris de: Mondo News

Inmormantarea parintelui Iustin Parvu, trecut duminica seara la cele vesnice, va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt. Slujba de inmormantare va incepe la ora 12.00, iar credinciosii sunt rugati sa vina la capataiul parintelui Iustin in zilele premergatoare inmormantarii, pentru a se evita aglomeratia.

Inalt Prea Sfintitul Teofan al Moldovei a venit, luni, la Manastirea Petru Voda si a facut un scurt parastas pentru Parintele Justin. Dupa parastas, obstea manastirii a hotarit cand va avea loc ceremonia de inmormantare a parintelui staret.

“S-a hotarat ca inmormantarea parintelui staret sa aiba loc Joi, 20 Iunie, in incinta Manastirii Petru Voda. Pentru aceasta, s-a hotarat ca Sfinta Liturghie sa inceapa la ora 9 dimineata (ora Bucurestiului), iar Slujba inmormintarii la ora 12, in continuarea Sfintei Liturghii. Fiii duhovnicesti ai Parintelui Justin sint chemati sa vina sa se inchine incepind de astazi, pentru a evita, pe cit va fi cu putinta, aglomeratia multimii de oameni la care ne asteptam pentru ziua de Joi, 20 Iunie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Manastirii Petru Voda.

Vezi aici cine va fi noul staret al Manastirii Petru Voda

Parintele Justin in Ianuarie 2007Parintele Iustin Parvu a murit duminica seara, dupa o grea suferinta cauzata de cancerul la stomac de care suferea de cativa ani. In aceasta primavara, parintele staret al Manastirii Petru Voda suferise o interventie chirurgicala.

“De la sfarsitul lunii martie (2013 – n.r.) cancerul de stomac pe care il purta in taina de cativa ani de zile a dezvoltat in metastaza, care a adus cu sine complicatiile medicale in urma carora, dupa o suferinta muceniceasca pe deplin asumata si constienta, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai buna. Sa avem parte de rugaciunile sale!”, au explicat calugarii de la Manastirea Petru Voda.

 


Articole Recomandate

Stiri din aceeasi categorie

9 comentarii

 1. Maria
  Reply

  DUMNEZEU SAL ODIHNEASCA IN PACE ‘ MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA MA AJUTAT SI AM REUSIT SA AJUNG LA MANASTIREA PETRU VODA UNDE AM AVUT MAREA MULTUMIRE CAND AM REUSIT SA STAU DE VORBA CU MINUNATUL PARINTE IUSTIN PARVU CUVINTELE LUI DULCI SI PRIVIREA SA CALDA MIAU UNPLUT SUFLETUL DE BUCURIE SI O MARE LINISTE SUFLETEASCA .

 2. Cruceanu marioara
  Reply

  DUMNEZEU SA – L ODIHNEASCA IN PACE !Parintele nostru drag ,te vom purta mereu in inimile noastre si nu vom uita niciodata bunatatea si dragostea sfintiei voastre.

 3. VOINEA IOAN CONSTANTIN
  Reply

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA .
  DIN PACATE A PLECAT DINTRE NOI ULTIMUL APARATOR CU ADEVARAT AL ORTODOXIEI AM RAMAS CA NISTE OI RATACITE SINGURE INTRE LUPII MASONERIEI SI AI ECUMENISMULUI DIABOLIC. TOTI CA NISTE LASI AM STAT PITITI SI NU AM AVUT CURAJUL SA NE ALATURAM PARINTELUI IN LUPTA SA . NE MERITAM SOARTA SA RAMANEM SINGURI , RATACTI SI SA PICAM IN PRAPASTIE CA UN POPOR DE ” LINGE CIZME “

 4. claudia
  Reply

  O mare pierdere!Tatal Ceresc sa l ia de a dreapta Sa .Dumnezeu sa i intareasca si sa i lumineze pe cei care au mai ramas! Sa i pretuim si sa i urmam! Sa avem credinta sa i pastram vii in inimile noastre!!

 5. Preot Nicolae Nicolescu, Iasi
  Reply

  A plecat din aceasta viata pamanteasca, cel mai delicat si sfant Parinte al Bisericii Ortodoxe, din zilele noastre!
  Sfintii ne ocrotesc de Sus! Parintele Iustin ramane in constiinta trezvirii noastre, in rugaciunile catre Dumnezeu, in forta de a birui prin bunatate, suferinta si dragoste.
  Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii Sai!

 6. Felicia
  Reply

  Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un OM CU SUFLET MARE, UN ADEVARAT SFANT PRINTRE NOI
  Multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a ingaduit sa-l cunosc si sa primesc Binecuvantare de la acest Minunat Parinte Iustin.
  Stiu ca de acolo, dintre ingeri, ne va veghea cu drag pe toti.

 7. angelica
  Reply

  ,DUMNEZEU SA-L IERTE, SI SA-L ASEZE IN RANDUL CELOR DREPTI, O MARE PIERDERE PENTRU ORTODOXIA ROMANA.MANASTIREA PETRU VODA VA FI PUSTIE FARA PARINTELE IUSTIN.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Lifestyle

Administratie publica

Economie

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

HOROSCOP WEEKEND 24-25 IUNIE 2017, PREVIZIUNI ASTRALE, PREVIZUNI KARMICE, WEEKEND 24-25 IUNIE 2017, HOROSCOP, HOROSCOP SFARSIT SAPTAMANA, HOROSCOP WEEKEND IUNIE 2017 HOROSCOP de WEEKEND, 24-25 IUNIE 2017. O ZODIE trebuie sa consulte un MEDIC


HOROSCOP IULIE 2017, HOROSCOP LUNA IULIE 2017, HOROSCOP LUNAR IULIE 2017, HOROSCOP LUNAR, PREVIZIUNI ASTRALE IULIE 2017, PREVIZIUNI KARMICE IULIE 2017, HOROSCOP BERBEC IULIE 2017, HOROSCOP TAUR IULIE 2017, HOROSCOP GEMENI IULIE 2017, HOROSCOP RAC IULIE 2017, HOROSCOP LEU IULIE 2017, HOROSCOP FECIOARA IULIE 2017, HOROSCOP BALANTA IULIE 2017, HOROSCOP SCORPION IULIE 2017, HOROSCOP CAPRICORN IULIE 2017, HOROSCOP SAGETATOR IULIE 2017, HOROSCOP VARSATOR IULIE 2017, HOROSCOP PESTI IULIE 2017, ASTRE IULIE 2017 HOROSCOP IULIE 2017. PREVIZIUNI ASTRALE COMPLETE despre SANATATE, CARIERA, DRAGOSTE si BANI


HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI SAMBATA 24 IUNIE 2017 HOROSCOPUL ZILEI DE SAMBATA, 24 IUNIE 2017


HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI VINERI 23 IUNIE 2017 HOROSCOPUL ZILEI DE VINERI, 23 IUNIE 2017