Mondo News

Inmormantarea parintelui Iustin Parvu va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda

Marti, 18 Iunie 2013 10:43
Scris de: Ioana Alexandra
Inmormantarea parintelui Iustin Parvu va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda

Inmormantarea parintelui Iustin Parvu, trecut duminica seara la cele vesnice, va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt. Slujba de inmormantare va incepe la ora 12.00, iar credinciosii sunt rugati sa vina la capataiul parintelui Iustin in zilele premergatoare inmormantarii, pentru a se evita aglomeratia.

Inalt Prea Sfintitul Teofan al Moldovei a venit, luni, la Manastirea Petru Voda si a facut un scurt parastas pentru Parintele Justin. Dupa parastas, obstea manastirii a hotarit cand va avea loc ceremonia de inmormantare a parintelui staret.

“S-a hotarat ca inmormantarea parintelui staret sa aiba loc Joi, 20 Iunie, in incinta Manastirii Petru Voda. Pentru aceasta, s-a hotarat ca Sfinta Liturghie sa inceapa la ora 9 dimineata (ora Bucurestiului), iar Slujba inmormintarii la ora 12, in continuarea Sfintei Liturghii. Fiii duhovnicesti ai Parintelui Justin sint chemati sa vina sa se inchine incepind de astazi, pentru a evita, pe cit va fi cu putinta, aglomeratia multimii de oameni la care ne asteptam pentru ziua de Joi, 20 Iunie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Manastirii Petru Voda.

Vezi aici cine va fi noul staret al Manastirii Petru Voda

Parintele Justin in Ianuarie 2007Parintele Iustin Parvu a murit duminica seara, dupa o grea suferinta cauzata de cancerul la stomac de care suferea de cativa ani. In aceasta primavara, parintele staret al Manastirii Petru Voda suferise o interventie chirurgicala.

“De la sfarsitul lunii martie (2013 – n.r.) cancerul de stomac pe care il purta in taina de cativa ani de zile a dezvoltat in metastaza, care a adus cu sine complicatiile medicale in urma carora, dupa o suferinta muceniceasca pe deplin asumata si constienta, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai buna. Sa avem parte de rugaciunile sale!”, au explicat calugarii de la Manastirea Petru Voda.

 


9 comentarii

 1. Maria
  Reply

  DUMNEZEU SAL ODIHNEASCA IN PACE ‘ MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA MA AJUTAT SI AM REUSIT SA AJUNG LA MANASTIREA PETRU VODA UNDE AM AVUT MAREA MULTUMIRE CAND AM REUSIT SA STAU DE VORBA CU MINUNATUL PARINTE IUSTIN PARVU CUVINTELE LUI DULCI SI PRIVIREA SA CALDA MIAU UNPLUT SUFLETUL DE BUCURIE SI O MARE LINISTE SUFLETEASCA .

 2. Cruceanu marioara
  Reply

  DUMNEZEU SA – L ODIHNEASCA IN PACE !Parintele nostru drag ,te vom purta mereu in inimile noastre si nu vom uita niciodata bunatatea si dragostea sfintiei voastre.

 3. VOINEA IOAN CONSTANTIN
  Reply

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA .
  DIN PACATE A PLECAT DINTRE NOI ULTIMUL APARATOR CU ADEVARAT AL ORTODOXIEI AM RAMAS CA NISTE OI RATACITE SINGURE INTRE LUPII MASONERIEI SI AI ECUMENISMULUI DIABOLIC. TOTI CA NISTE LASI AM STAT PITITI SI NU AM AVUT CURAJUL SA NE ALATURAM PARINTELUI IN LUPTA SA . NE MERITAM SOARTA SA RAMANEM SINGURI , RATACTI SI SA PICAM IN PRAPASTIE CA UN POPOR DE ” LINGE CIZME “

 4. claudia
  Reply

  O mare pierdere!Tatal Ceresc sa l ia de a dreapta Sa .Dumnezeu sa i intareasca si sa i lumineze pe cei care au mai ramas! Sa i pretuim si sa i urmam! Sa avem credinta sa i pastram vii in inimile noastre!!

 5. Preot Nicolae Nicolescu, Iasi
  Reply

  A plecat din aceasta viata pamanteasca, cel mai delicat si sfant Parinte al Bisericii Ortodoxe, din zilele noastre!
  Sfintii ne ocrotesc de Sus! Parintele Iustin ramane in constiinta trezvirii noastre, in rugaciunile catre Dumnezeu, in forta de a birui prin bunatate, suferinta si dragoste.
  Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii Sai!

 6. Felicia
  Reply

  Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un OM CU SUFLET MARE, UN ADEVARAT SFANT PRINTRE NOI
  Multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a ingaduit sa-l cunosc si sa primesc Binecuvantare de la acest Minunat Parinte Iustin.
  Stiu ca de acolo, dintre ingeri, ne va veghea cu drag pe toti.

 7. Cornel
  Reply

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE ! si sa ne rinduiasca noua caile

 8. angelica
  Reply

  ,DUMNEZEU SA-L IERTE, SI SA-L ASEZE IN RANDUL CELOR DREPTI, O MARE PIERDERE PENTRU ORTODOXIA ROMANA.MANASTIREA PETRU VODA VA FI PUSTIE FARA PARINTELE IUSTIN.

 9. Gigi
  Reply

  Un sfant contemporan
  http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=192442414514739888#editor/target=post;postID=1894702004511490914;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 martie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 martie 2018. Stabilește o strategie corectă, nu lua în seamă criticile și evită un anturaj greșit


simona gherghe, operatie urgenta, papilom, spital colentina, acces direct Simona Gherghe s-a operat de urgență! Ce a pățit prezentatoarea de televiziune


creier, imbalsamare high-tech, eutanasiere, cloud, memorie, Memoria umană ar putea fi ”îmbălsămată high-tech”! Însă există și o problemă


exatlon, scandal, giani kirita, mariana, vorbe grele Un nou scandal la Exatlon cu nelipsitul Giani Kiriță în prim plan: În scânduri cu tine, femeia-bărbat