Mondo News

Incendiu Notre-Dame. Flăcările au fost stinse, speculațiile deabia încep! O teorie și o premoniție care dau fiori

Marti, 16 Aprilie 2019 14:01
Scris de: Vlad Economu
Incendiu Notre-Dame. Flăcările au fost stinse, speculațiile deabia încep! O teorie și o premoniție care dau fiori

La scurt timp după izbucnirea incendiului de la Notre-Dame de Paris, mediul online a fost împânzit de fel de fel de teorii. Una dintre acestea ar fi faptul că cele 16 statui care străjuiau pe turla cunoscutului monument au fost date jos ca să poată fi refăcute, în timp ce construcția era la rândul său renovată.

Este vorba de statuile celor 12 apostoli și cei patru evangheliști. Acestea au fost amplasate în anii 1860 și nu au fost niciodată date jos. Se întâmpla doar în urmă cu trei zile ca incendiu, astfel că oamenii cred că Notre-Dame de Paris și-a pierdut protecția. 

Premoniția care dă fiori. „A fost întocmai”

În 1931, Victor Hugo a redactat romanul său „Notre-Dame de Paris” în încercarea de a salva catedrala. Un an mai târziu, un incendiu s-a declanșat la fațada de sud, unde se găseau trei vitralii embleme, scrie Le Figaro.

Citește și: Incendiu la Notre Dame. Povestea impresionantă a catedralei din Paris

„Fără îndoială, Notre-Dame de Paris este încă și astăzi un edificiu maiestuos li sublim. Dar pe cât de frumoasă s-a conservat cu trecerea timpului, este greu să nu suspini și să nu te indignezi în fața degradărilor, mutilărilor fără număr pe care le face nu doar timpul, dar și oamenii venerabilului monument. Timpul este orb, omul este idiot”, scria celebrul autor în prefața cărții sale.

Luni seara, când flăcările au amenințat să distrugă această emblemă pariziană, un alt pasaj din „Notre-Dame de Paris” a făcut înconjurul rețelelor de socializare.  „Toți ochii s-au ridicat spre înălțimea bisericii. Ceea ce vedeau era extraordinar. În vârful galeriei, cea mai înaltă, mai înaltă decât vitraliul central, era o flacără uriașă care urca între cele două clopotnițe cu un vârtej de scântei, o mare flacără dezordonată și furioasă, pe care vântul o ducea pe moment ca o fâșie în fum”. A fost cartea o premoniție sumbră a ceea ce urma să se întâmple? Oamenii sunt convinși că da.

Sursa foto: youtube


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video


robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video