Mondo News

În ce țară europeană a devenit ilegal ca femeile să câștige mai puțin decât bărbații

Joi, 04 Ianuarie 2018 12:01
Scris de: Vlad Economu
În ce țară europeană a devenit ilegal ca femeile să câștige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile să fie platite mai puțin decât barbații a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 în Islanda. Companiile vor trebui să obțină o certificare pentru a demonstra salariul egal.

Conform noii legi, firmele care angajează mai mult de 25 de persoane sunt obligate să obțină un certificat guvernamental care demonstrează egalitatea de remunerare sau vor primi amenzi, scrie businessinsider.com. Legea a fost anunțată de 8 martie, Ziua internațională a femeii din 2017, ca parte a unor eforturi de a eradica diferența de remunerare între femei și bărbați până în 2022.

Islanda a fost considerată cea mai bună țară din lume în ceea ce priveste egalitatea de gen și  salariile pentru 9 ani consecutiv, conform unui raport realizat de World Economic Forum. Raportul Global Gender Gap evaluează egalitatea de șanse între femei și bărbați dintr-o țară utilizând indicatori precum oportunități economice, putere politica, sănătate și supraviețuire.

Noua legislație a fost susținută de guvernul de coaliție de centru-dreapta din Islanda, precum și de opoziție – aproape 50% dintre parlamentari sunt femei.

În România, potrivit INS, barbatii câștigă în general cu 5% mai mult decât femeile. Salariile bărbaților, într-un an, sunt în medie de 28.500 lei (brut), adică cu 1000 de lei mai mari decât ale femeilor.

Sursa traducere: smartwoman.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

palarie, indiana jones, licitatie, suma uriasa, Pălăria lui Indiana Jones, adjudecată la licitație pentru o sumă incredibilă


klaus iohannis, bautura preferata, bere, carmen iohannis Care este băutura preferată a președintelui Iohannis! Soția sa l-a dat de gol


model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!