Mondo News

În ce țară europeană a devenit ilegal ca femeile să câștige mai puțin decât bărbații

Joi, 04 Ianuarie 2018 12:01
Scris de: Vlad Economu
În ce țară europeană a devenit ilegal ca femeile să câștige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile să fie platite mai puțin decât barbații a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 în Islanda. Companiile vor trebui să obțină o certificare pentru a demonstra salariul egal.

Conform noii legi, firmele care angajează mai mult de 25 de persoane sunt obligate să obțină un certificat guvernamental care demonstrează egalitatea de remunerare sau vor primi amenzi, scrie businessinsider.com. Legea a fost anunțată de 8 martie, Ziua internațională a femeii din 2017, ca parte a unor eforturi de a eradica diferența de remunerare între femei și bărbați până în 2022.

Islanda a fost considerată cea mai bună țară din lume în ceea ce priveste egalitatea de gen și  salariile pentru 9 ani consecutiv, conform unui raport realizat de World Economic Forum. Raportul Global Gender Gap evaluează egalitatea de șanse între femei și bărbați dintr-o țară utilizând indicatori precum oportunități economice, putere politica, sănătate și supraviețuire.

Noua legislație a fost susținută de guvernul de coaliție de centru-dreapta din Islanda, precum și de opoziție – aproape 50% dintre parlamentari sunt femei.

În România, potrivit INS, barbatii câștigă în general cu 5% mai mult decât femeile. Salariile bărbaților, într-un an, sunt în medie de 28.500 lei (brut), adică cu 1000 de lei mai mari decât ale femeilor.

Sursa traducere: smartwoman.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 ianuarie 2018, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 ianuarie 2018. Este nevoie de o pauză, un miracol! Se anunță și un proiect de anvergură


orgasm, orgasm feminin, orgasmul la femei, de ce nu am orgasm, de ce unele femei nu au orgasm, ginecolog, disfunctii sexuale, lipsa apetitului sexual De ce unele femei nu au niciodată orgasm! Un ginecolog explică


vali vijelie, mustata, pariu pierdut, minodora Cum și-a pierdut Vali Vijelie mustața în urma unui pariu


asasinat, greseala, victima gresita, sua Asasinat din greșeală! Plătiți să omoare o femeie, criminalii au ucis-o pe colega acesteia