Mondo News

În ce țară europeană a devenit ilegal ca femeile să câștige mai puțin decât bărbații

Joi, 04 Ianuarie 2018 12:01
Scris de: Vlad Economu
În ce țară europeană a devenit ilegal ca femeile să câștige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile să fie platite mai puțin decât barbații a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 în Islanda. Companiile vor trebui să obțină o certificare pentru a demonstra salariul egal.

Conform noii legi, firmele care angajează mai mult de 25 de persoane sunt obligate să obțină un certificat guvernamental care demonstrează egalitatea de remunerare sau vor primi amenzi, scrie businessinsider.com. Legea a fost anunțată de 8 martie, Ziua internațională a femeii din 2017, ca parte a unor eforturi de a eradica diferența de remunerare între femei și bărbați până în 2022.

Islanda a fost considerată cea mai bună țară din lume în ceea ce priveste egalitatea de gen și  salariile pentru 9 ani consecutiv, conform unui raport realizat de World Economic Forum. Raportul Global Gender Gap evaluează egalitatea de șanse între femei și bărbați dintr-o țară utilizând indicatori precum oportunități economice, putere politica, sănătate și supraviețuire.

Noua legislație a fost susținută de guvernul de coaliție de centru-dreapta din Islanda, precum și de opoziție – aproape 50% dintre parlamentari sunt femei.

În România, potrivit INS, barbatii câștigă în general cu 5% mai mult decât femeile. Salariile bărbaților, într-un an, sunt în medie de 28.500 lei (brut), adică cu 1000 de lei mai mari decât ale femeilor.

Sursa traducere: smartwoman.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 18 martie 2018, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 martie 2018. Ceva probleme de sănătate și multe treburi gospodărești


game of thrones, personaje principalele, personaje ucise, hbo, anunt producatori Game of Thrones: Mai multe personaje vor fi ucise în ultimul episod al serialului


whatsapp, mesaje retrase, timp ajustat, greseala WhatsApp face o nouă modificare majoră pentru a-și ajuta utilizatorii


victor slav, salariu urias, wowbiz, kanal d, salariu victor slav Victor Slav are un salariu lunar uriaș la Kanal D! Dar nu o ajunge pe Andreea Mantea