Mondo News

Iaşi. O tânără a ajuns la Urgenţe după ce şi-a făcut un tatuaj într-o zonă neobişnuită

Miercuri, 18 Septembrie 2019 17:30
Scris de: Vlad Economu
Iaşi. O tânără a ajuns la Urgenţe după ce şi-a făcut un tatuaj într-o zonă neobişnuită

O tânără din Iași a ajuns la spital cu o infecție puternică. Fata și-a făcut un tatuaj pe pleoape, iar corneea a fost afectată. Tânăra a fost la un pas să-și piardă vederea, scrie bzi.ro.

„La clinica de oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgente “Sf. Spiridon” Iasi, s-a adresat o tanara care a suferit afectiuni grave ale corneei dupa ce si-a tatuat pleoapele intr-un salon din Iasi. Aceste trucuri de infrumusetare pot avea repercusiuni grave asupra sanatatii ochilor, pacienta fiind predispusa chiar la a-si pierde vederea.

De asemenea, am avut paciente care, dupa ce si-au prelungit genele la salon, s-au ales cu conjunctivite si keratite, din cauza lipiciului aplicat pe pleoapa pentru lipirea genelor artificiale intre cele naturale. Mai exista totodata si paciente care sufera arsuri chimice pe cornee, din cauza produselor de machiaj vechi sau din cauza sensibilitatii ochilor. Conjunctivitele alergice sunt cele mai intalnite afectiuni cand vine vorba despre utilizarea trucurilor de infrumusetare.

Recomandarea mea este sa foloseasca demachiant nu sub forma de crema, ci de gel si sa isi curete foarte bine ochii la demachiere. Pentru a evita eventualele secretii purulente, le este recomandat ca la primele semne de instalare a afectiunii sa se adreseze medicului specialist. Atunci cand, in urma administrarii unui produs, ochii sau pielea incep sa usture, sa se adreseze de urgenta medicului”, specifica prof. dr. Camelia Bogdanici, medic oftalmolog la Spitalul Clinic Judetean de Urgente “Sf. Spiridon” Iasi. 

Sursa foto: antena 3


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parascheva 14 octombrie în calendarul ortodox. Sfânta cuvioasă Parascheva


Romani, injuraturi, istorie, amuzament, injuraturi inversate Care sunt cele mai amuzate înjurături 100% românești?


Floyd Mayweather, amintiri, puscarie, taxa protectie, snickers Floyd Mayweather, amintiri din pușcărie! Ce mânca și cât plătea taxă de protecție


grupare skimming, rechinu, claudiu martin florian, Fratele interlopului “Rechinul”, arestat de FBI. Suma uriașă bani pe care a câștigat-o din clonarea cardurilor