Mondo News

Iarna se instalează în toată România! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Luni, 06 Ianuarie 2020 14:12
Scris de: Vlad Economu
Iarna se instalează în toată România! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

In urmatoarele zile iarna incepe sa se instaleze in toata tara, temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada, conform prognozei meteorlogilor pentru perioada 6-19 ianuarie. De pe 8 ianuarie urmeaza o usoara incalzire in unele regiuni.

Banat

Intervalul va debuta cu valori apropiate de cele climatologic specifice in aceasta perioada din an (2 grade). Din data de 8 ianuarie vremea se va incalzi treptat, iar pana la sfarsitul perioadei de referinta variatiile termice vor fi nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 4 si 8 grade, in medie regionala. Pe tot parcursul intervalului de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi extrem de redusa.

Crisana

In primele zile vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada (2 grade). Dupa 8 ianuarie se estimeaza o crestere a temperaturii, spre valori de 7 grade in data de 10 ianuarie, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile termice vor fi nesemnificative, cu maxime de 4…6 grade, in medie regionala. Probabilitatea pentru precipitatii va fi extrem de redusa pe tot parcursul intervalului de referinta.

Transilvania

In majoritatea zilelor din intervalul de prognoza, valorile termice, desi cu usoare variatii, se vor situa in jurul celor normale, cu maxime cuprinse intre 0 si 5 grade. De-a lungul celor doua saptamani de prognoza regimul pluviometric va fi deficitar.

Maramures

Valorile de temperatura vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in mare parte din intervalul de referinta se vor situa in jurul celor climatologic specifice in aceasta perioada din an, cu maxime, in medie, de 1…5 grade. In intervalul 8-11 ianuarie trecator vor fi conditii pentru precipitatii slabe, iar in rest regimul pluviometric va fi deficitar.

Moldova

La inceputul intervalului de prognoza media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar din data de 8 ianuarie se estimeaza o crestere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade in data de 10 ianuarie, iar pana la sfarsitul intervalului de referinta variatiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi extrem de redusa pe tot parcursul intervalului.

Dobrogea

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori ce se vor situa, in general, in jurul celor normale pentru aceasta data, cu medii ale maximelor de 0…3 grade si ale minimelor de -5…-3 grade. Ulterior vremea se va incalzi treptat si pana in data de 11 ianuarie, mediile diurne vor ajunge in jurul valorii de 7 grade. Pana la sfarsitul perioadei de referinta, variatiile termice vor fi nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra medii ale maximelor intre 3 si 6 grade. Trecator vor fi conditii pentru precipitatii slabe.

Muntenia

Valorile termice se vor situa in general in jurul mediilor multianuale. Mediile temperaturilor maxime vor creste de la 1…3 grade in prima zi, pana la 7…9 grade in 11 ianuarie, iar cele nocturne de la -8…-6 grade, spre -3…-1 grad in aceeasi perioada. In continuare, variatiile termice vor fi nesemnificative pana la sfarsitul intervalului de prognoza, astfel ca mediile maximelor se vor situa intre 4 si 6 grade si mediile minimelor intre -5 si -3 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa.

Oltenia

Regimul termic diurn va fi in crestere de la valori medii de 3…4 grade in prima zi de prognoza, pana la medii de 7…9 grade in 10 si 11 ianuarie. Dupa o usoara scadere in data de 12 ianuarie, variatiile termice diurne vor fi nesemnificative pana la sfarsitul intervalului de prognoza si se vor situa intre 5 si 7 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza.

La munte

In zonele montane, valorile termice vor fi in crestere, de la -8 grade in prima zi a intervalului de referinta, pana spre 4 grade in ziua de 10 ianuarie. In restul intervalului de prognoza, maximele, desi cu usoare variatii, vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade, in medie regionala. Trecator vor fi conditii pentru precipitatii in prima zi si in intervalul 09-12 ianuarie, in rest regimul pluviometric va fi deficitar.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută


mario iorgulescu, accident mortal, arestare preventiva, omor, procurori, tribunalul bucuresti Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu! Aceștia au schimbat și încadrarea juridică


Georgina Rodriguez, cristiano ronaldo, salariu, suma uriasa Cristiano Ronaldo îi dă un salariu lunar amețitor iubitei sale, Georgina!


antonia, silicoane, foto, operatie Antonia, după ce și-a pus silicoane: ”Ați fost curioși! Asta e, gata!” Foto în articol