Mondo News

Iarna nu se dă bătută! Cod galben de ninsori și vânt în jumătate de țară

Luni, 19 Martie 2018 14:18
Scris de: Vlad Economu
Iarna nu se dă bătută! Cod galben de ninsori și vânt în jumătate de țară

Iarna nu se dă bătută! Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni la prânz, o avertizare de tip cod galben de ninsori și vânt, valabilă de astăzi, începând cu ora 18:00, până marți, 20 martie, ora 15:00.

Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului.

“În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni până în dimineață zilei de marți, temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent”, transmite ANM.

În sudul Olteniei se va forma polei. În Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și local se va semnala polei. Apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 – 15 cm.

În Dobrogea se vor înregistra ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat însemnate cantitativ, în jur de 15 – 20 l/mp. De asemenea, se va forma polei. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 50 – 55 km/ora, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți, unde vor atinge 65 km/h, potrivit meteorologilor.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

video, jucator, liga I, videochat, masaj, barbatie, alt barbat Video șocant! Unul dintre jucătorii de viitor ai României filmat gol pușcă în timp ce un amic îi freca bărbăția


mircea badea, antena 3, daune morale, florin toma, decizie definitivă Mircea Badea și Antena 3 sunt buni de plată! Sentința este definitivă


cristi borcea, interviu, dinamo, club blestemat, revenire, condiții Cristi Borcea s-a convins: Dinamo este un club blestemat! Condiția pentru a reveni în “Groapă”


gigi becali, loc de munca, lacatus mecanic, paznic, baneasa Ce loc de muncă avea Gigi Becali înainte de Revoluţie! Situația era cu totul alta pentru latifundiar