Mondo News

Iarna face ravagii în SUA: Nord-estul Statelor Unite este paralizat de ger! 18 persoane au murit

Sambata, 06 Ianuarie 2018 12:25
Scris de: Vlad Economu
Iarna face ravagii în SUA: Nord-estul Statelor Unite este paralizat de ger! 18 persoane au murit

Nord-estul Statelor Unite a fost lovit de o furtună de gheață extremă. Locuitorii vor trebui să înfrunte temeperaturi foarte scăzute, aproape precum cele de la Polul Nord. Ciclonul-bombă, cum îl denumesc meteorologii, va afecta toate statele din această regiune, de la Maine, până în Florida.

Autoritățile au anunțat temperaturi de până la -40 de grade Celsius, iar primele efecte dezastruoase nu au întârziat să apară. 18 persoane și-au pierdut deja viața din cauza frigului, 100.000 de locuințe au rămas fără curent electric, 5.000 de curse aeriene au fost anulate, iar sute de școli au fost închise, informează Digi24.

Statele care se află în calea frigului extrem sunt locuite de aproximativ 60 de milioane de oameni, dintre care 13 milioane se află sub alertă de furtuni de gheață. Bostonul a fost acoperit de inundații. Oamenii de aici n-au mai văzut asemenea valuri de 40 de ani, provocate de vântul care suflă cu 100 de kilometri pe oră. Apa care a acoperit străzile și mașinile încgheață sub privirile localnicilor.

„Zăpada adusă de această furtună va îngheța rapid, iar temperaturile scăzute se vor instala. Fiți pregătiți, în special în cazul în care rămâneți fără electricitate”, a declarat guvernatorul statului Massachusetts.

Chiar și în Chicago, un oraș renumit pentru iernile aspre, sunt temperaturi de -26 de grade. Râurile și lacurile au înghețat complet. Cel mai rău este pentru oamenii străzii, care nu pot lupta le nesfârșit cu aceste condiții extreme. În New York și New Jersey, stratul de zăpadă a depășit 20 de centimetri, astfel că mii de curse aeriene au fost anulate și sute de școli închise.

În Florida, un stat cu un climat blând, a nins pentru prima dată după 30 de ani, iar temperaturile au scăzut sub cinci grade.

Sursa foto: chicago tribune


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

palarie, indiana jones, licitatie, suma uriasa, Pălăria lui Indiana Jones, adjudecată la licitație pentru o sumă incredibilă


klaus iohannis, bautura preferata, bere, carmen iohannis Care este băutura preferată a președintelui Iohannis! Soția sa l-a dat de gol


model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!