Mondo News

Iarna face ravagii în SUA: Nord-estul Statelor Unite este paralizat de ger! 18 persoane au murit

Sambata, 06 Ianuarie 2018 12:25
Scris de: Vlad Economu
Iarna face ravagii în SUA: Nord-estul Statelor Unite este paralizat de ger! 18 persoane au murit

Nord-estul Statelor Unite a fost lovit de o furtună de gheață extremă. Locuitorii vor trebui să înfrunte temeperaturi foarte scăzute, aproape precum cele de la Polul Nord. Ciclonul-bombă, cum îl denumesc meteorologii, va afecta toate statele din această regiune, de la Maine, până în Florida.

Autoritățile au anunțat temperaturi de până la -40 de grade Celsius, iar primele efecte dezastruoase nu au întârziat să apară. 18 persoane și-au pierdut deja viața din cauza frigului, 100.000 de locuințe au rămas fără curent electric, 5.000 de curse aeriene au fost anulate, iar sute de școli au fost închise, informează Digi24.

Statele care se află în calea frigului extrem sunt locuite de aproximativ 60 de milioane de oameni, dintre care 13 milioane se află sub alertă de furtuni de gheață. Bostonul a fost acoperit de inundații. Oamenii de aici n-au mai văzut asemenea valuri de 40 de ani, provocate de vântul care suflă cu 100 de kilometri pe oră. Apa care a acoperit străzile și mașinile încgheață sub privirile localnicilor.

„Zăpada adusă de această furtună va îngheța rapid, iar temperaturile scăzute se vor instala. Fiți pregătiți, în special în cazul în care rămâneți fără electricitate”, a declarat guvernatorul statului Massachusetts.

Chiar și în Chicago, un oraș renumit pentru iernile aspre, sunt temperaturi de -26 de grade. Râurile și lacurile au înghețat complet. Cel mai rău este pentru oamenii străzii, care nu pot lupta le nesfârșit cu aceste condiții extreme. În New York și New Jersey, stratul de zăpadă a depășit 20 de centimetri, astfel că mii de curse aeriene au fost anulate și sute de școli închise.

În Florida, un stat cu un climat blând, a nins pentru prima dată după 30 de ani, iar temperaturile au scăzut sub cinci grade.

Sursa foto: chicago tribune


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 17 decembrie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 decembrie 2018. Taurii stau bine cu banii, iar Fecioarele se debarasează de balast


irina rimes, vocea romaniei, iubit, cristian comaroni, poveste dragoste Cu cine se iubeşte Irina Rimes, după divorţul dureros prin care a trecut


barbat an 2018, barbatul anului 2019, unica, smiley Surpriză! Cine a fost desemnat Bărbatul anului 2018 în România și cât de bogat este


exatlon 2018, castigator, editia a doua, finala exatlon 2018, premiu, Alina Andronic, Iulian Pâtea, Corina Petruţ, Beatrice Olaru Câștigător Exatlon 2018. Azi aflăm cine va pleca acasă cu cei 100.000 de euro! Cine sunt pretendenții