Mondo News

Iarna cotropește România! Coduri galben și portocaliu de ninsori și ger inclusiv în Capitală!

Joi, 22 Martie 2018 17:16
Scris de: Vlad Economu
Iarna cotropește România! Coduri galben și portocaliu de ninsori și ger inclusiv în Capitală!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, coduri galben și portocaliu de ninsori, frig și viscol valabile în următoarele zile. Codul portocaliu de ninsoare și frig intră în vigoare joi, 22 martie, de la ora 23:00, și este valabil până vineri, 23 martie, ora 15:00.

Update: Temperaturi negative se vor înregistra în aproape toată ţara, săptămâna viitoare, iar temperaturile pe timpul nopţii vor coborî până la -12 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova. Inclusiv în Capitală vor fi temperaturi scăzute, astfel că valorile minime vor atinge -6 grade. Vântul va avea intensificări de 45-55 de kilometri pe oră şi vor fi perioade de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.

“Condiţiile privind intensificările de vânt vor amplifica şi senzaţia de frig, pentru că de mâine dimineaţă şi până duminică dimineaţă, valorile minime vor fi negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi Moldova, până la -12 – -10 grade, inclusiv în Capitală -6 – -7 grade”, a declarat reprezentatul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) la comandamentul de vreme rea de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Banatului şi al Olteniei, zone cu judeţe vizate de cod portocaliu, ninsorile vor fi abundente, vântul va avea intensificări mai mari, de 50-55 de kilometri pe oră, temporar chiar 65-75 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.

“Având în vedere deplasarea sistemelor noroase dinspre partea de sud-vest către nord-est, mâine dimineaţă este posibil să restrângem codul portocaliu din partea de sud-vest, respectiv din Oltenia şi sudul Banatului şi este posibil ca pentru anumite intervale de timp ca areale din judeţele Galaţi, Constanţa şi Vrancea să intre sub incidenţa codului portocaliu de vreme severă imediată. Acele avertizări pe termen scurt, pentru că şi în aceste judeţe este posibil ca vântul să aibă intensificări din ce în ce mai susţinute şi vor fi asociate şi cu ninsori abundente”.

Până luni dimineaţă vor fi temperaturi foarte scăzute şi că abia de luni temperaturile vor mai creşte, ajungând la 6-10 grade în majoritatea regiunilor, mai ridicate – 14-16 grade Celsius în partea de sud a ţării. De asemenea, a precizat meteorologul, în a doua parte a săptămânii viitoare vor fi precipitaţii sub formă de ploaie.

Știre inițială

Fenomenele vizate sunt ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută. “În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpadă și determinând diminuarea vizibilității”, transmite ANM.

Codul galben de ninsoare intră în vigoare tot joi, începând cu ora 15:00, și este valabil până vineri, la ora 20:00. Potrivit ANM, fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

“În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată”, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, în sudul și estul Dobrogei vor fi precipitații mixte și se va depune polei. Meteorologii anunță că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificarile temporare ale vântului vor amplifică senzația de frig.

Astăzi, de la ora 14:00, a intrat în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ și polei. Aceasta este valabilă până joi, ora 15:00. În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioada a anului, temperaturile fiind și cu 10 grade mai scăzute decât cele specifie lunii martie, în cea mai mare parte a țării.

“În după-amiază și seară zilei de miercuri se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi, în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului, aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare”, conform ANM. De asemenea, la începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

Sursa fotoȘ realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

fiona simpson, mama, curaj, australia, furtuna Curaj fără limite! Este incredibil ce a putut face o mamă ca să-și salveze fiica


ariana grande, despartire, logodna rupta, iubit, pete davidson Despărțire-șoc în lumea muzicii! Ariana Grande s-a despărțit de logodnicul său


megan markle, printul harry, copi, sarcina, anunt oficial Veste uriașă în familia regală a Marii Britanii! Prințul Harry va deveni tătic


horoscop 15 octombrie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 octombrie 2018. Planul Balanțelor a ajuns într-un punct critic, iar Peștii sunt apatici și obosiți