Mondo News

Hong Kong emite noi reguli pentru reglementarea fondurilor și schimburilor de crypto monede

Joi, 01 Noiembrie 2018 17:59
Scris de: Vlad Economu
Hong Kong emite noi reguli pentru reglementarea fondurilor și schimburilor de crypto monede

Reglementatorul titlurilor de valoare din Hong Kong a emis o declarație care stabilește orientări pentru fondurile de crypto monede joi, 1 noiembrie, spunând că ar putea trece la reglementarea formală a schimburilor.

În ceea ce a numit “îndrumări privind standardele de reglementare”, Comisia pentru Valorile Mobiliare și Futures (SFC) din teritoriul autonom al Chinei a pus în mișcare o serie de pași care vor culmina cu o reglementare formală. Hong Kong diferă în mod semnificativ în abordarea crypto monede față de China continentală.

“Piața pentru activele virtuale este încă foarte nouă și regulile de tranzacționare nu pot fi transparente și corecte”, notează Bloomberg. Cele mai recente propuneri se referă la eventualii administratori de fonduri care investesc mai mult de 10% din participațiile lor în crypto monede, entitățile care deservesc exclusiv comercianți profesioniști capabili să se alăture unei scheme destinate să ofere mai mult spațiu dezvoltării de noi produse și servicii. Pentru alții, un proces de licențiere va cere entităților să informeze SFC despre practicile lor de afaceri.

Citește și: BANK OF AMERICA OFERĂ BREVETE PRIVIND PLANUL DE PĂSTRARE A CHEILOR PRIVATE DE CRIPTARE

Declarația prevede: “Pentru a permite o protecție mai bună a investitorilor, SFC consideră că toți administratorii de portofolii licențiați care intenționează să investească în active virtuale ar trebui să respecte în mod esențial aceleași cerințe de reglementare, chiar dacă portofoliile (sau porțiunile de portofolii) sau parțial în active virtuale, indiferent dacă aceste active virtuale se califică drept “valori mobiliare” sau “contracte futures”.

De asemenea, schimburile de crypto monede ar putea fi sub supravegherea SFC mai direct în viitor. “… Se propune ca normele de reglementare a comportamentului pentru operatorii de platforme virtuale de tranzacționare a activelor să fie comparabile cu cele aplicabile furnizorilor de servicii de tranzacționare automatizate existente,” adaugă acesta.

Îmbunătățirea supravegherii reglementare a Hong Kong-ului vine în timp ce din ce în ce mai multe jurisdicții se îndreaptă spre a face același lucru, pe măsură ce piețele Bitcoin se stabilizează și începe să se cristalizeze o acceptare generală a longevității lor.

Săptămâna trecută, Taiwanul a anunțat că va lansa, până în iunie anul viitor, norme specifice care reglementează ofertele inițiale de monede (ICO), alegând anterior să nu reglementeze acest sector.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video


horoscop 18 iulie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 iulie 2019. Capricornii sunt emotivi, iar Săgetătorii au câteva cheltuieli de făcut


iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct