Mondo News

Harghita. Un tânăr a decedat, la scurt timp, după ce a fost atacat de un urs

Vineri, 22 Martie 2019 16:00
Scris de: Vlad Economu
Harghita. Un tânăr a decedat, la scurt timp, după ce a fost atacat de un urs

Tânărul de 35 ani, atacat de urs în zona localităţii Crişeni, a decedat, vineri, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transportat cu ambulanţa la spital şi nu a mai putut fi resuscitat, scrie Agerpres.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că bărbatul avea multiple plăgi muşcate pe torace şi membrele superioare şi leziuni în regiunea cervicală, iar încercările echipajului de pe ambulanţă de a-l resuscita nu au dat rezultate.

“A intrat în stop cardio respirator în ambulanţă, s-a încercat resuscitarea, chemasem şi un elicopter SMURD, dar din păcate pacientul a decedat”, a spus dr. Peter Szilard.  Reprezentantul Asociaţiei de Vânătoare “Hubertus” din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, a declarat  că tânărul, împreună cu alţi trei bărbaţi, a mers cu căruţa în pădure să aducă pământ pentru flori. La un moment dat, pe drumul de întoarcere, la marginea pădurii, bărbatul a coborât şi a fost atacat din senin de un urs.

Fazakas Attila bănuieşte că este vorba de o ursoaică, exemplare care sunt mai agresive în această perioadă, întrucât au pui pe care îi protejează.  Potrivit sursei citate, populaţia de urşi din zonă este foarte mare, iar Ministerul Mediului aprobă puţine dintre solicitările de recoltare transmise de asociaţia de vânătoare.

“Avem o populaţie foarte mare, nu ştiu cui trebuie o populaţie atât de mare să ajungă să ne mănânce pe noi. Asta e începutul, urşii au ieşit din iernare şi vor fi atacuri că avem o populaţie foarte mare. (…) Anul trecut s-au recoltat doar doi urşi, pe două fonduri de vânătoare din zonă, avem în gestiune 24.000 de hectare. Populaţia este exagerat de mare. Nu numai omul e în pericol, ne mănâncă şi căpriorii şi cerbii. De câţiva ani buni nu primim cotă de recoltă, primim unul sau două exemplare, care este nimic, e egal cu zero, o picătură în mare”, a declarat Fazakas Attila.

Acesta a spus că se va patrula în zonă, pentru a se încerca identificarea exemplarului şi se va solicita Ministerului Mediului autorizaţie pentru împuşcarea ursului. Bărbatul ucis de urs îşi creştea singur cele două fiice minore, era beneficiar de ajutor social şi lucra ca zilier la oamenii din sat.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

dj, interdictie, electric castle, manea, tommy cash, adrian minune DJ interzis în România din cauza unei manele


horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți


malaezia, divort, fost rege, fosta miss moscova, motiv, mohammad V, oksana voevodina Motivul pentru care fostul rege al Malaeziei a divorţat de femeia pentru care a renunţat la tron. Ce a aflat despre soţia sa, fostă Miss Moscova


leoaica, elefant, atac, video, africa de sud, parcul național kruger O leoaică atacă un elefant în căutarea unei mese pentru puii ei! Video