Mondo News

Guvernul Orban vrea interzicerea cumulării pensiei cu salariul! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Sambata, 07 Decembrie 2019 17:21
Scris de: Vlad Economu
Guvernul Orban vrea interzicerea cumulării pensiei cu salariul! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a confirmat, sâmbătă la Digi 24, că, în prezent, „se lucrează la un proiect de lege, la minister”, legat de interzicerea cumulării pensiei cu salariul, la stat.

„Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru.

„În foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a declarat că proiectul vizează persoanele care, deși sunt „în plină formă de muncă”, aleg să iasă la pensie, iar apoi decid să se reangajeze într-o instituție publică, de unde se poate trage concluzia că „pot munci în continuare”. „Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deși au o vârstă la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public”. 

Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Ministrul a spus că „legea va fi respectată” și că pensiile românilor vor fi plătite. „Faptul că se estimează cu toată rigoarea care sunt cheltuielile și care este situația deficitului bugetar nu înseamnă că nu vom respecta legea”, a precizat Violeta Alexandru pentru sursa citată.

În privința pensiilor speciale, ministrul a spus că acesta este „un subiect care stă în atenția premierului”, iar calea pentru reglementarea unei modificări este în Parlament, acolo unde există, deja, două proiecte de lege legate de interzicerea acestora, a precizat Alexandru.

În acest context, senatorul PNL, Alina Gorghiu, a anunțat deja că, săptămâna viitoare, comisia de muncă a Camerei Deputaților urmează să dezbată proiectele inițiate de USR și PNL privind anularea pensiilor speciale. „Noi, Ministerul Muncii, suntem la dispoziția Parlamentului cu toate datele, pentru a lua o decizie în acest sens. Parlamentul este forul decizional care va decide asupra eventualelor modificări”.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

smiley, concert, onorariu, pretentii, suma uriasa Cât câștigă Smiley pentru o oră de concert. Vedeta PRO TV are pretenții uriașe


epidemii, top 10, omenire, istorie, epidemii, virusuri, bacterii, moarte, medicina, Variola, Gripa din 1918, Moartea Neagra, Malaria, Tuberculoza, Holera, SIDA, Febra galbena, Tifosul epidemic, Poliomielita Cele mai necruțătoare epidemii care au devastat omenirea


dana budeanu, recomandare, valentines day, barbati, video Dana Budeanu a făcut o recomandare, de Valentine’s Day, pentru „mafioți”. Video viral


gica hagi, cambridge, studii, ianis hagi, Gică Hagi a dezvăluit unde ar fi putut ajunge Ianis! Mama lui ar fi vrut să-l trimită acolo