Mondo News

GRINDEANU are PROBLEME! PREMIERUL a MINTIT referitor la ABSORBTIA FONDURILOR EUROPENE

Marti, 21 Februarie 2017 11:35
Scris de: Vlad Economu
GRINDEANU are PROBLEME! PREMIERUL a MINTIT referitor la ABSORBTIA FONDURILOR EUROPENE

Premierul Sorin Grindeanu a sustinut in repetate randuri in ultimele zile ca in 2016 Romania a absorbit zero fonduri europene, dar acest lucru nu este adevarat, potrivit datelor oficiale.

Grindeanu a facut aceasta afirmatie cu diverse ocazii, atat in declaratii publice, cat si in timpul unor emisiuni de televiziune la care a fost invitat. De exemplu, in cadrul emisiunii Realitatea Romaneasca difuzata sambata, Sorin Grindeanu a spus de 5 ori ca anul trecut, adica in mandatul lui Dacian Ciolos, rata de absorbtie a fondurilor europene a fost zero. Mai mult, Sorin Grindeanu s-a folosit de aceasta informatie pentru a-l ironiza pe presedintele Klaus Iohannis, care s-a aratat sceptic cu privire la bugetul pe acest an pregatit de guvernul PSD-ALDE.

“Daca privesc in raport cu ceea ce a fost anul trecut, cand a fost Guvernul respectiv (Guvernul Dacian Ciolos – n.red.), normal ca esti sceptic cand ai zero la fonduri europene. Oamenii ne-au votat sa facem treaba si am propus si avem un program de guvernare ambitios, avem un buget ambitios, care cuprinde o componenta extrem de importanta pe fonduri europene. Sigur, daca compari 5,2 miliarde de euro cat ne-am propus sa atragem anul acesta cu zero, probabil ca pare asa cum a spus domnul presedinte”, a afirmat Sorin Grindeanu luni seara, intr-o emisiune la Antena 3, informeaza Agerpres.

Platforma Factual.ro, care verifica politicile si declaratiile publice din Romania, a studiat datele oficiale existente si a constatat ca Sorin Grindeanu a dezinformat.

“Declaratia lui Sorin Grindeanu este falsa. Din executia bugetara aferenta anului 2016 privind sumele incasate de Romania din fonduri europene reiese ca in tara au intrat aproximativ 7 miliarde de euro”, este concluzia celor de la Factual.ro, care au verificat datele oficiale existente atat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, cat si pe site-ul Ministerului de Finante.

Factual.ro mai precizeaza ca sumele de mai sus “includ beneficiari publici si privati”. ”Date finale privind beneficiarii publici nu exista, momentan fiind disponibile doar executii preliminate care nu sunt nici ele egale cu zero”, subliniaza sursa citata.

Sursa foto: gov.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului