Mondo News

Google sărbătorește 30 de ani de World Wide Web

Marti, 12 Martie 2019 11:24
Scris de: Vlad Economu
Google sărbătorește 30 de ani de World Wide Web

Marți, 12 martie, se împlinesc 30 de ani  de când omul de știință britanic Tim Berners-Lee a lansat lucrarea “Information Management: A Proposal” – „Managementul informației: O propunere”, care a marcat crearea World Wide Web, omniprezentul „www” de pe calculatoarele conectate la internet. Compania Google, o afacere de 136 de miliarde de dolari pe an, în ziua de azi, sărbătorește www printr-un „doodle” omagial pe motorul său de căutare.

Este dificil și inexact să stabilești o dată de naștere a www sau a internetului, dar lucrarea lui Tim Berners-Lee poate fi considerată un moment decisiv în crearea World Wide Web. www reprezintă totalitatea site-urilor / documentelor și informaților de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet, dacă e să ne luăm după definiția existentă acum pe Wikipedia, la rândul său o resursă care din anul 2001 a îmbogățit internetul și a ajutat publicul larg să cunoscă și să învețe (și mai ales să învețe să cunoască).

Tot aici scrie că www a fost inventat la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Elveția. Propunerea inițială, făcută de Tim Berners-Lee, a fost  de creare a unei colecții de documente având legături între ele. savantul britanic voia să rezolve problemele de comunicare pe care le întâmpinau echipele de cercetători ce foloseau centrul, chiar și folosind poșta electronică.

Primul prototip al acestei colecții (mai întâi în format de text simplu) avea să apară puțin înainte de decembrie 1991, când s-a făcut prima lui demonstrație publică. Studiul a fost continuat prin apariția primei aplicații grafice Mosaic, în februarie 1993, realizată de cercetătorul Marc Andreessen de la centrul universitar National Center for Supercomputing Applications (NCSA) din orașul Urbana-Champaign din statul american Illinois.

În 1994 CERN și MIT au format Consorțiul World Wide Web, care are drept obiectiv dezvoltarea webului, standardizarea protocoalelor și încurajarea legăturilor dintre site-uri. Berners-Lee a devenit directorul acestui consorțiu. MIT coordonează partea americană a consorțiului, iar partea europeană este coordonată de INRIA, centrul de cercetări francez.

World Wide Web a devenit aproape sinonim cu Internetul, deși nu trebuie confundate. Cei care au studiat fenomenul nu s-au pus de acord cu toții asupra momentului în care se poate spune că a pornit Internetul.

Sursa foto: google


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 mai 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 mai 2019. Berbecii trebuie să-și pună ambiția la treabă, iar Capricornii pleacă la drum


top 30, femei frumoase, hollywood, actrite, senzualitate, galerie foto, video, marylin monroe, monica bellucci,frumusete, film, Hollywood, vedete, femei, foto, fotografii, nicole kidman, top, charlize theron, vot, clasament, poze, imagini, Jane Seymour, Sharon Stone, viral, Marilyn Monroe, Monica Bellucci, Catherine Zeta Jones, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Kim Basinger, top femei, femei frumoase, cele mai frumoase femei, top femei frumoase 30 cele mai frumoase femei din istoria Hollywood-ului! Senzualitate și șarm la superlativ! Galerie foto


luke perry, ultimul rol, once upon a time in hollywood, video, quentin tarantino Luke Perry, văzut pentru prima oară în rolul final! Secvențe din ultimul film în care a jucat, „Once Upon A Time In Hollywood“. Video


telekom, retragere, mass media, telefonie mobila, orange, RCS-RDS, abonati, telekom sport Șoc pe piața mass media! Telekom se retrage din România! Ce se întâmplă cu abonații