Mondo News

Germania. Un român a câștigat 280.000 de euro într-o lună cu o „afacere” deschisă la Rostock

Joi, 10 Octombrie 2019 10:46
Scris de: Vlad Economu
Germania. Un român a câștigat 280.000 de euro într-o lună cu o „afacere” deschisă la Rostock

Un bărbat din Bihor a încasat nu mai puțin de 278.000 de euro într-o lună printr-o afacere fantomă, de comerţ cu maşini second-hand. I-au căzut victime 11 persoane din Germania, iar acum bărbatul din Oradea este anchetat de autorităţile judiciare din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Potrivit ebihoreanul.ro, în 2016, Cornel Marius M. a creat o firmă şi un site fantome pe care oferea spre vânzare maşini second hand. Bărbatul încasa avans de la clienţi care apoi erau trimişi la sediul firmei fantomă. Evident, când ajungeau la adresa indicată, aceștia nu găseau nimic.

Anul acesta, Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele orădeanului, primul pentru înşelăciune, iar al doilea, transmis în urmă cu o săptămână, pentru fals şi uz de fals. Ambele mandate se referă la același caz.

Citește și: GERMANIA. O ROMÂNCĂ A MURIT LA OKTOBERFEST, ÎN POTSDAM, SUB PRIVIRILE ÎNGROZITE ALE IUBITULUI EI

Din documente rezultă că, în toamna lui 2016 bărbatul a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare „autoturisme de mare putere”. Oferea, de asemenea și servicii de vămuire, dar şi variante de finanţare, totul pentru a conferi credibilitate cât mai mare.

Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, banii care erau retraşi de bihorean imediat după ce au fost transferaţi. Apoi, clienţii erau trimişi la firmă.

Prin această metodă, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro. Orădeanul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind arestat la Oradea şi predat autorităţilor judiciare germane pentru finalizarea cercetărilor.

Sursa foto: capital


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

costi mocanu, lpf, razvan burleanu, inlocuitor, gino iorgulescu Mutare surpriză! O fostă vedetă ProTV, ”împinsă” de Răzvan Burleanu, să preia șefia LPF


mario iorgulescu, acuzatii grave, sevraj, spital elias, dani vicol, accident, vali gutu, unchiul victimei, dumitru dragomir, dreptate, despagubiri, Unchiul victimei lui Mario Iorgulescu face acuzații devastatoare: „Mario era în sevraj și violent cu asistentele! Este o minciună că a fost scos de la aparate în Italia”


horoscop 21 octombrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 octombrie 2019. Vărsătorii au multă treabă, iar Leii sunt discreți


mario iorgulescu, procurori, anunt, audiere, accident mortal, videoconferinta Procurorii au luat o primă decizie fermă în privința lui Mario Iorgulescu! Anunțul oamenilor legii