Mondo News

Furt de 14 milioane de dolari în criptomonede

Sambata, 07 Septembrie 2019 13:06
Scris de: Vlad Economu
Furt de 14 milioane de dolari în criptomonede

Autoritățile din China au arestat 15 bărbați suspectați că ar fi mituit mai mulți administratori de internet cafe-uri pentru a le permite să instaleze softuri de minerit criptomonede pe calculatoare. Programele dăunătoare au fost dezvoltat de o firmă IT.

Potrivit autorităților, suspecții ar fi mituit peste 9.000 de administratori de internet cafe-uri care și-au infectat calculatoarele cu un malware care permite operarea de la distanță a computerelor din acele locații.

De asemenea, autoritățile au constatat că programele dăunătoare au fost dezvoltate de o firmă de IT cu sediul în Zhengzhou din provincia Henan, condusă de o persoană numită Zhang. Criptomonedele obținute de suspecți au fost vândute pentru peste 100 de milioane de yuani (aproximativ 14 milioane de dolari).

Șeful firmei IT, Zhang, este bănuit că a mituit personal administratorii de internet cafe-uri pentru a-i permite să instaleze softurile pe computerele lor, scrie CCN. Cercetările au arătat că între iunie 2017 și iulie 2019, Zhang a construit o rețea de peste 9.000 de tehnicieni de rețea care au infectat dispozitivele din internet cafe-urile locale cu softul de minerit criptomonede.

În fiecare lună, șeful firmei IT plătea comisioane către aproximativ 2.000 de administratori în schimbul serviciilor oferite de aceștia, Zhang plătind în total aproximativ 2,79 milioane de dolari. Toți cei 15 suspecți sunt acum în arest, iar ancheta este încă în curs.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 noiembrie 2019, horoscop marti, horoscop azi horoscop zilnic Horoscop 19 noiembrie 2019. Racii pleacă la drum, iar Balanțele sunt într-un anturaj greșit


politie, romania, istorie, legi, Când aveau voie să te bată polițiștii bucureșteni din urmă cu 200 de ani?


alex bodi, bianca dragusanu, divort, dezvaluiri, Alex Bodi n-a mai rezistat și s-a dezlănțuit! A făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Când se pronunță divorțul


Mirepoix-sur-Tarn, franta, pod prabusit, video, un mort, Franța. Un pod s-a prăbușit în sud-vestul țării! Un mort și mai multe persoane dispărute! Video