Mondo News

FMI atrage atenția Guvernului referitor la măsurile fiscale

Vineri, 10 Noiembrie 2017 18:32
Scris de: Vlad Economu
FMI atrage atenția Guvernului referitor la măsurile fiscale

Fondul Monetar Internațional a transmis un mesaj clar Guvernului Tudose. Este foarte important că toate măsurile fiscale să aibă în spate un studiu minuțios de impact. Scopul lor ar trebui să fie reducerea graduală a deficitelor bugetare, a declarat Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

“Politica fiscală trebuie să aibă că scop reducerea graduală a deficitului bugetar. Este nevoie de măsuri de consolidare pentru a reduce deficitul până la țintă pe termen mediu de 1,5% din PIB. La fel de important, politică fiscală trebuie să se bazeze pe măsuri fiscale de mare calitate. Considerăm că este foarte important că toate măsurile să fie subiectul unui studiu minuțios de impact. Și, în plus, să evite volatilitatea inutilă pentru gospodării și firme”, a precizat Hajdenberg, informează jurnaliștii de la Agerpres.

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuală a economiei

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuală a economiei românești în luna martie a acestui an, la București. Evaluarea s-a făcut în baza Articolului IV din statutul instituției financiare internaționale. Pe baza informațiilor disponibile la momentul discuțiilor, a fost elaborat un raport al staff-ului FMI la data de 4 mai. La rândul sau, raportul a fost analizat de boardul executiv al FMI la data de 22 mai.

Guvernul Tudose a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului Fiscal, măsurile fiscale privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Sursa foto zf


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

palarie, indiana jones, licitatie, suma uriasa, Pălăria lui Indiana Jones, adjudecată la licitație pentru o sumă incredibilă


klaus iohannis, bautura preferata, bere, carmen iohannis Care este băutura preferată a președintelui Iohannis! Soția sa l-a dat de gol


model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!