Mondo News

FMI atrage atenția Guvernului referitor la măsurile fiscale

Vineri, 10 Noiembrie 2017 18:32
Scris de: Vlad Economu
FMI atrage atenția Guvernului referitor la măsurile fiscale

Fondul Monetar Internațional a transmis un mesaj clar Guvernului Tudose. Este foarte important că toate măsurile fiscale să aibă în spate un studiu minuțios de impact. Scopul lor ar trebui să fie reducerea graduală a deficitelor bugetare, a declarat Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

“Politica fiscală trebuie să aibă că scop reducerea graduală a deficitului bugetar. Este nevoie de măsuri de consolidare pentru a reduce deficitul până la țintă pe termen mediu de 1,5% din PIB. La fel de important, politică fiscală trebuie să se bazeze pe măsuri fiscale de mare calitate. Considerăm că este foarte important că toate măsurile să fie subiectul unui studiu minuțios de impact. Și, în plus, să evite volatilitatea inutilă pentru gospodării și firme”, a precizat Hajdenberg, informează jurnaliștii de la Agerpres.

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuală a economiei

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuală a economiei românești în luna martie a acestui an, la București. Evaluarea s-a făcut în baza Articolului IV din statutul instituției financiare internaționale. Pe baza informațiilor disponibile la momentul discuțiilor, a fost elaborat un raport al staff-ului FMI la data de 4 mai. La rândul sau, raportul a fost analizat de boardul executiv al FMI la data de 22 mai.

Guvernul Tudose a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului Fiscal, măsurile fiscale privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Sursa foto zf


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Keith Richards, Rolling Stones, alcool, renuntare Keith Richards de la Rolling Stones a renunţat “aproape complet” la alcool


minivacanta, revelion 2019, craciun, guvern, zile libere, oug Minivacanță pentru bugetari de Crăciun și Revelion. Guvernul acordă bugetarilor încă două zile libere la acest final de an!


Horoscop 13 decembrie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 13 decembrie 2018. Gemenii sunt de neoprit, iar Leii triumfă într-o confruntare aprinsă


dwayne johnson , the rock , dwayne the rock johnson , dwayne johnson poze Dwaine “The Rock” Johnson, în tinerețe. O imagine din anii ’90 este virală pe internet