Mondo News

Fina își servește nașul! Primăria Capitalei a semnat un contract cu FCSB-ul lui Gigi Becali

Luni, 18 Iunie 2018 16:49
Scris de: Vlad Economu
Fina își servește nașul! Primăria Capitalei a semnat un contract cu FCSB-ul lui Gigi Becali

Primăria București a semnat la sfârșitul anului trecut un contract cu FCSB prin care echipa lui Gigi Becali asigură ”mentenanța suprafeței de gazon” de pe Național Arena pentru 30.000 de euro iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele  aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”, potrivit unui document publicat luni pe tolo.ro.

În replică, Primăria susține că protocolul a reprezentat „o soluție temporară”, deoarece conform legislației în vigoare nu putea face obiectul unei proceduri de achiziție publică. Potrivit acestui document, FCSB are dreptul ”să aleagă prestatorul de servicii”.

La finalul lui martie 2017, Primăria Capitalei a întrerupt contractul-cadru de întreținere a Național Arena cu firma UTI, care câștigase prin licitație, în 2014, mentenanța generală a stadionului, „o uzină uriașă, pe 6 etaje, trei în subteran și trei la suprafață, cu un perimetru de 1,2 kilometri”, arată tolo.ro.

Îngrijirea gazonului făcea parte din contract, iar partenerul lui UTI pentru teren era Cris Garden. Astfel, în primăvara lui 2017, mentenanța stadionului revine la Primărie. În data de 1 noiembrie, la Primăria Capitalei a fost înregistrat „Protocolul de colaborare” între Primăria condusă de Gabriela Firea și echipa lui Becali.

Tolo.ro notează că, la 24 de ore după înregistrarea acestui document, respectiv în 2 noiembrie 2017, Becali declara: „Arena Națională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!”. În octombrie 2017 Primăria oferă lui Cris Garden, printr-o procedură directă pe SEAP, mentenanța gazonului, însă doar pentru o lună.

Suma e de 28.000 de euro, la limita pragului de 30.000 dincolo după care e obligatorie licitația. Prin acest contract, FCSB asigură ”mentenanța suprafeței de gazon”, iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele  aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”.

Echipa lui Becali are dreptul „să aleagă prestatorul de servicii” și ”să negocieze clauzele contractuale și prețul serviciilor”. Protocolul este semnat, din partea Primăriei, de:

Gabi Firea, primar general.

Ștefan Cristinel Mitroi, director general, Direcția Economică.

Adrian Iordache, director executiv, Direcția Juridică.

Raluca Bărgăunaș, director general Direcția Dezvoltare și Investiții.

Valeriu Argăseală, președinte CA, FCSB.

„Unul dintre motivele pentru care nimeni din Primăria n-a crâcnit: al doilea semnatar, Ștefan Cristinel Mitroi, e omul de încredere al lui Florentin Pandele, transferat împreună cu substanțialul ”lot Voluntari”, care a inundat organigrama Bucureștiului”, notează tolo.ro.

Conform documentelor aflate în posesia Gazetei, aceeași firmă, Cris Garden, lucrează atât pentru baza particulară a lui Becali, din Berceni, cât și pentru clubul lui Becali ca ”partener” al Primăriei.

Întrebat de tolo.ro cine a avut ideea ca în procotol să scrie că inițiator e Primăria, Valeriu Argăseală a răspuns: „Da, Primăria a avut ideea. Primăria a venit și a spus că dorește ca în contul chiriei pe care trebuie s-o plătim pentru stadion, în măsura în care sumele respective nu depășesc valoarea chiriei, noi să facem acest protocol în trei”.

Contractul este valabil până în 30 iunie 2018.

PMB: „O soluție temporară”

Primăria Capitalei susține că protocolul încheiat cu FCSB a fost „o soluție temporară”, potrivit actualei legislații neputând să facă obiectul unei proceduri de achiziție publică.  Cu toate acestea, PMB precizează că Directia Generala Investitii demarează în perioada imediat urmatoare o procedura de licitatie publică în ceea ce privește serviciile de mentenanță și întretinere suprafață de joc de pe Arena Naționala.

“Conform legislaţiei române în vigoare, acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achiziţie publică. Protocolul încheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o soluţie temporară pentru soluţionarea unei situaţii punctuale, în ceea ce priveşte întreţinerea gazonului Arenei Naţionale. Prin acest protocol, Primăria Municipiului Bucureşti nu mai investeşte bani din bugetul propriu pentru menţinerea suprafeţei de joc la standarde optime de funcţionare. Astfel, conform protocolului, FCSB plăteşte în compensarea parţială a chiriei costurile întreţinerii şi mentenanţei suprafeţei de joc la standarde optime, conform solicitărilor UEFA”, se arată într-un comunicat al PMB.

Primăria Capitalei precizează că nu a avut nicio implicare în decizia FCSB de alegere a companiei care execută serviciile de întreţinere. În ceea ce priveşte costurile de întreţinere a gazonului, primăria a anunţat că fiecărei facturi a prestatorului şi implicit fiecărei solicitări de compensare îi sunt ataşate situaţii de lucrări şi activităţi prestate şi certificate din punct de vedere calitativ şi cantitativ de către reprezentanţii ALPAB şi PMB.

Sursa text: tolo.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 martie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 martie 2019. Peștii au o discuție cu șefii, iar Berbecii își programează o călătorie


avengers , filme cu super eroi , filme marvel , avengers endgame Ce urmează după “Avengers: Endgame” ? Care sunt cele 7 filme ambițioase anunțate de studiourile Marvel


atac-canada-23032019 Canada. Un român a înjunghiat un preot într-o biserică din Montreal! Video


dan voiculescu, primul milion, afaceri, presa, grivco, dividende Dan Voiculescu a dezvăluit cum a făcut primul milion de dolari