Mondo News

Filipine. O nouă specie umanoidă, descoperită în Peștera Callao din insula Luzon

Joi, 11 Aprilie 2019 09:54
Scris de: Vlad Economu
Filipine. O nouă specie umanoidă, descoperită în Peștera Callao din insula Luzon

Un nou strămoș uman a fost descoperit în Filipine, potrivit BBC News. Numit “Homo luzonesis”, după zona dezcoperirii sale, insula Luzon, trăsăturile sale fizice sunt o combinație între cele ale strămoșilor foarte îndepărtați și ale indivizilor din speciile apărute mai târziu.

Acest lucru ar putea arăta faptul că rudele îndepărtate ale omului au părăsit Africa, ajungând până în Asia de Sud-Est, un lucru care nu era luat în considerare până acum. Noul specimen din Peștera Callao (insula Luzon) este descris în publicația “Nature” și a trăit acum aproximativ 50.000 – 67.000 de ani.

Rămășițele găsite au fost identificate ca oasele mâinii, piciorului, o parte a femurului și dinții a cel puțin trei indivizi adulți. “Homo luzonesis” posedă o serie de similiarități cu indivizii umani mai recenți, însă unele trăsături îi leagă de australopitecine, primate hominoide de pe continentul african, de acum 2-4 milioane de ani.

Citește și: CÂMPUL MAGNETIC AL SOARELUI ESTE MAI PUTERNIC DECÂT SE CREDEA ANTERIOR

Osele degetelor de la mâini și picioare sunt curbate, sugerând capacitatea de cățărare a speciei. Dacă se ajunge la concluzia că această specie a ajuns până în Asia de Sud-Est, se vor schimba ideile legate de care indivizi din arborele uman au părăsit prima dată Africa. Foarte mult timp s-a crezut că “Homo erectus” a fost primul membru al liniei noastre directe care a plecat de pe continentul african, acum 1.9 milioane de ani.

Sursa traducere: hotnews.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 mai 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 mai 2019. Scorpionii se mobilizează, iar Capricornii fac o analiză la rece


marea britanie, viol, romani, condamnare, parcare, jersey, Marea Britanie. Cinci români s-au filmat cum violau o tânără într-o parcare! Foto în articol


mihaela-radulescu-465x215 Scandal la Pro Tv! Pe cine a agresat fizic Mihaela Rădulescu: Este inuman ce a făcut!


google, restrictie, huawei, android, dispozitive Google a restricționat accesul dispozitivelor Huawei la Android