Mondo News

FIFA a renunțat la ideea Cupei Mondiale cu 48 de echipe în 2022

Joi, 23 Mai 2019 12:07
Scris de: Vlad Economu
FIFA a renunțat la ideea Cupei Mondiale cu 48 de echipe în 2022
FIFA a anunţat că a renunţat la ideea ca la turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să participe 48 de reprezentative, relatează L’Equipe, potrivit News.ro.
 
Forul a luat această decizie din motive politice şi de logistică. Astfel, la competiţie vor participa 32 de echipe. În martie, Consiliul FIFA, reunit la Miami, recomandase creşterea numărului de echipe participante la CM de la 32 la 48, începând cu ediţia din 2022, din Qatar.

 
Acest format, care implică creşterea numărului de meciuri de la 64 la 80, este prevăzut din 2026. Dacă se hotăra ca formatul să fie aplicat din 2022, ar fi fost nevoie de o ţară vecină Qatarului care să preia o parte dintre partide, lucru dificil în contextul politic tensionat din zonă.
 
Situaţia geopolitică din regiune nu îi este favorabilă Qatarului. În 2017, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrain şi Egiptul au impus un embargo economic şi diplomatic Qatarului, căruia îi reproşează că este prea apropiat Iranului, marele rival regional al Riadului, şi pe care-l acuză că susţine terorismul, din cauza bunăvoinţei sale faţă de mişcarea islamistă Fraţii Musulmani.
 
Sursa foto: fifa

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!


horoscop 26 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 26 iunie 2019. Berbecii se izolează, iar starea de spirit a Vărsătorilor fluctuează