Mondo News

Familia regală britanică, protocol strict la naşterea unui copil! Cele opt tradiţii care trebuie respectate

, 31 Martie 2019 20:09
Scris de: Vlad Economu
Familia regală britanică, protocol strict la naşterea unui copil! Cele opt tradiţii care trebuie respectate

Familia regală britanică trebuie să respecte un protocol strict la naşterea unui copil, reguli cărora trebuie să li se supună și ducesa Meghan de Sussex, soția prințului Harry al Marii Britanii, care va naște primul copil al cuplului în aprilie, potrivit gala.fr, conform Mediafax.

1 – Un ginecolog obstetrician oficial se ocupă de naşterile regale. Până în 2013, acesta era Marcus Setchell, care era şi medicul reginei Elizabeth a II-a. Însă el a ieşit la pensie după naşterea prinţului George, cel mai mare dintre fiii prinţului William, iar funcţia a fost preluată de medicul Guy Thorpe-Beeston. Acesta va fi asistat de mai multe moaşe, toate obligate să păstreze confidenţialitatea.

2 – Un anunț oficial va fi afișat și pe un panou instalat în fața palatului Buckingham. Potrivit tradiției, regina Elizabeth, bunica bebelușului, va fi prima informată de nașterea acestuia. Informarea se va face prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână.

3 – Naşterea bebeluşului este salutată cu 62 de salve de tun, trase de la Turnul Londrei. Alte 41 de salve vor fi trase din Green Park.

Citește și: MEGHAN MARKLE S-A ALES CU O NOUĂ PORECLĂ CRUDĂ DIN PARTEA ANGAJAȚILOR DE LA KENSINGTON PALACE

4 – După naştere, cuplul regal îşi prezintă public bebeluşul pe scările maternităţii. Nu se cunosc detalii despre ţinuta mamei, dar bebeluşul este întotdeauna învelit într-o păturică produsă de compania G. H. Hurt & Sons, cu sediul la Nottingham.

5 – Prenumele bebeluşului este anunţat de obicei la cel puţin două zile de la naştere, deşi nu există un motiv oficial pentru acest obicei. În mod tradiţional, bebeluşii regali primesc trei-patru nume.

6 – La naştere, bebeluşii nu au titluri regale, primind doar apelativul lord/ lady. Regina Elizabeth a II-a este cea care decide apoi titlurile pe care le va primi micuţul.

7 – Botezul regal este oficiat de șeful Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, în prezent Justin Welby. Bebelușul poartă o ținută tradițională de botez. Timp de opt generații, 62 de bebeluși au purtat-o pe cea a reginei Victoria, creată în 1841. Din 2013, bebelușii poartă o replică a rochiței, deja prea uzată.

8 – Părinții nu au custodie oficială asupra copiilor, în urma unui decret al prințului George I, emis în 1717, potrivit căruia tutela bebelușilor regali este deținută de suveranii Marii Britanii, respectiv, în prezent, regina şi prinţul consort Philip.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunțat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naște în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriță americană Meghan Markle a sugerat că bebelușul se va naște în luna aprilie.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relație de doi ani.

Sursa foto: BBC


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

ornella mutti, condamnare, rusia, certificat fals, inchisoare, actrita italiana Ornella Muti, condamnată la șase luni de închisoare. Motivul este de-a dreptul inedit


groenlanda, alerta, calota glaciara, topire accelerata, gheata Groenlanda. 2 miliarde de tone de gheață s-au topit în numai o săptămână


horoscop 17 iunie 2019, horoscop azi, horoscop luni, horoscop zilnic Horoscop 17 iunie 2019. Racii au multă treabă la serviciu, iar Leii sunt puși pe șotii


bella thorne, poze nud, hacker, santaj O actriță americană a postat singură pozele nud cu care era șantajată: ”Du-te dracului, cu toată puterea pe care crezi că o ai asupra mea!”