Mondo News

Facebook răspunde la întrebările băncilor internaționale despre criptomoneda Libra

Luni, 16 Septembrie 2019 14:57
Scris de: Vlad Economu
Facebook răspunde la întrebările băncilor internaționale despre criptomoneda Libra

Autorităţile de reglementare la nivel mondial vor interoga, luni, Facebook despre criptomoneda pe care intenționează să o lanseze — Libra — pe fondul preocupărilor guvernelor Uniunii Europene cu privire la ameninţarea pe care moneda digitală o reprezintă pentru stabilitatea financiară.

Reprezentanții a 26 de bănci centrale, inclusiv Rezerva Federală a Stetelor Unite și Banca Angliei, se vor întâlni luni cu reprezentanții proiectului Libra în Basel, potrivit publicației Financial Times, citată de Reuters. Reprezentanții Libra vor răspunde și la întrebări cheie cu privire la scopul și designul criptomonedei. Facebook nu a dorit să comenteze situația.

Mai multe țări, inclusiv Franţa şi Germania, au criticat public proiectul Libra al gigantului social media, spunând că acesta prezintă riscuri pentru suveranitatea statelor UE. Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat săptămâna trecută că Libra nu poate opera în Europa în condițiile curente, din cauza riscurilor financiare și de suveranitate.

Pe de altă parte, Elveţia a anunțat că este dispusă să colaboreze cu alte ţări pentru a asigura supravegherea proiectului criptomenedei Libra al Facebook , potrivit autorității elvețiene de reglementare financiară — FINMA.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parascheva 14 octombrie în calendarul ortodox. Sfânta cuvioasă Parascheva


Romani, injuraturi, istorie, amuzament, injuraturi inversate Care sunt cele mai amuzate înjurături 100% românești?


Floyd Mayweather, amintiri, puscarie, taxa protectie, snickers Floyd Mayweather, amintiri din pușcărie! Ce mânca și cât plătea taxă de protecție


grupare skimming, rechinu, claudiu martin florian, Fratele interlopului “Rechinul”, arestat de FBI. Suma uriașă bani pe care a câștigat-o din clonarea cardurilor