Mondo News

Exchange-ul care a rămas fără 180 de milioane de dolari! Portofelele unde trebuiau să fie banii au fost găsite goale

Luni, 11 Martie 2019 10:27
Scris de: Vlad Economu
Exchange-ul care a rămas fără 180 de milioane de dolari! Portofelele unde trebuiau să fie banii au fost găsite goale

Portofelele electronice off-line (cold wallet), în care se presupunea că ar fi banii utilizatorilor unui exchange de criptomonede al cărui fondator a murit fără a dezvălui parolele, au fost găsite goale. După moartea fondatorului, exchange-ul crypto canadian Quadriga datorează utilizatorilor săi circa 180 de milioane de dolari și nu poate accesa majoritatea fondurilor.

Descoperirea a fost făcută de o firmă numită de autorități să supravegheze Quadriga după moartea lui Gerald Cotten, scrie BBC. Specialiștii se așteptau să găsească portofelele pline cu banii a 115.000 de clienți ai exchange-ului de monede digitale. Gerald Cotten, care a decedat în India în luna decembrie a anului trecut, era responsabil pentru manipularea fondurilor și a monedelor care treceau prin platfoma online.

Parola pentru a debloca portofelele electronice era pe laptopul lui Cotten, dar acesta a murit fără a lăsa nimănui posibilitatea de acces pentru a debloca dispozitivul. Cea mai mare parte a banilor pe care clienții i-au depus pe platforma exchange-ului erau păstrați în portofele electronice offline pentru a preveni hacking-ul sau furtul acestora, potrivit reprezentanților Quadriga.

Potrivit investigației realizate de Ernst & Young (E&Y), specialiștii au obținut accesul la laptopul fondatorului, dar portofelele digitale au fost golite cu câteva luni înainte de moartea fondatorului. Anchetatorii de la E&Y au declarat că nu știu ce s-a întâmplat cu sumele de bani pe care se așteptau să le găsească în portofelele electronice.

Compania susține că a găsit dovezi care arată că Gerald Cotten avea 14 alte conturi de utilizator “create în afara procesului obișnuit” care ar fi putut fi utilizate pentru tranzacționarea pe exchange-ul Quadriga. E&Y încearcă acum să adune informații despre tranzacțiile efectuate prin intermediul acestor conturi, pentru a vedea dacă poate detecta câți bani au trecut prin ele. O recompensă de 100.000 de dolari a fost oferită pentru orice fel de informații care ar putea duce la descoperirea locului în care au dispărut banii exchange-ului.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 martie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 martie 2019. Săgetătorii rezolvă niște probleme familiale, iar Peștii au nevoie de o schimbare


facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef