Mondo News

Eugen Orlando Teodorovici visează mult! Cu cine se compară ministrul Finanțelor

Sambata, 22 Iunie 2019 13:24
Scris de: Vlad Economu
Eugen Orlando Teodorovici visează mult! Cu cine se compară ministrul Finanțelor

Ministrul de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a anunțat, sâmbătă, un nou proiect de reformă a sistemului vamal, spunând pe acest subiect că-și asumă unele riscuri similare cu cele pe care le înfrunta comisarul Corrado Cattani, care se lupta cu mafia în serialul ‘Caracatița’.

Teodorovici a zis la Antena 3 că în cursul săptămânii viitoare va veni cu un proiect de lege legat de reformarea sistemului vamal, astfel încât Direcția Generală a Vămilor să fie separată de ANAF și să intre sub autoritatea directă a ministrului de Finanțe. „Oricine in aceasta tara care isi asuma o anumita reforma isi asuma si o doza de risc, ceva cum a fost comisarul Cattani. Clasa politica a mentinut in toata administratia o anumita stare incompatibila. Dorinta mea intotdeauna este foarte mare”, a zis ministrul Finanțelor.

‘Nimeni nu spune că dețin soluția magică dar este important să faci un lucru. Vreau să facem reforma cu orice chip. Săptămâna viitoare veți avea actul normativ care propune scoaterea vămii din ANAF și înființarea unei autorități independente sub autoritatea ministrului de Finanțe, o structură modernă, la nivel european”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de Finanțe susține că această formă “sub autoritatea” este cea mai slabă din punct de vedere al controlului. “Sunt trei forme de lucru în administrație- subordonare, coordonare sub autoritatea. Fiind a treia formă, este forma cea mai slaba, ministrul nu impune conducerii vămii niciun fel de influență. Este o firormă care duce doar la aprobarea de politici, nimic altceva. Modul de management și-l asumă șeful acestei structuri”, afirmă Teodorovici.

Ministrul spune că vor exista două acte normative: unul de scoatere a vămii din subordinea ANAF și un altul care să prevadă ce se întâmplă cu funcționarea ANAF în continuare, după această modificare. Cei mai probabil aceste documente vor fi adoptate în următoarea lună, mai spune Eugen Teodorovici.

“Întreg personalul trebuie să fie testat pe criterii profesionale. Referitor la cei doi președinți care au admis ca vama și ANAF să funcționeze pe alte principii decât cele normale și europene sunt cei care au creat acest haos în sistem. Penultimul președinte, care a avut toate sumele la dispoziție, dar dorința a fost în altă direcție, cumpărarea de scannere și multe altele. Sper și sunt convins că noua conducere ANAF și Vămi vor utiliza toate fondurile puse la dispoziție și vor profita ca ministrul de Finanțe nu impune altă linie decat cea legală și morală”, afirmă ministrul.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 noiembrie 2019, horoscop marti, horoscop azi horoscop zilnic Horoscop 19 noiembrie 2019. Racii pleacă la drum, iar Balanțele sunt într-un anturaj greșit


politie, romania, istorie, legi, Când aveau voie să te bată polițiștii bucureșteni din urmă cu 200 de ani?


alex bodi, bianca dragusanu, divort, dezvaluiri, Alex Bodi n-a mai rezistat și s-a dezlănțuit! A făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Când se pronunță divorțul


Mirepoix-sur-Tarn, franta, pod prabusit, video, un mort, Franța. Un pod s-a prăbușit în sud-vestul țării! Un mort și mai multe persoane dispărute! Video