Mondo News

Eticheta și bunele maniere. Cum trebuie să te comporți de Revelion

Luni, 31 Decembrie 2018 15:45
Scris de: Ioana Alexandra
Eticheta și bunele maniere. Cum trebuie să te comporți de Revelion

REVELIONUL este una dintre cele mai asteptate sarbatori, iar trecerea intr-un an nou reprezinta un moment al bilanturilor – pentru unii, al planurilor – pentru altii, al veseliei pentru cei mai multi. Indiferent ca alegem sa trecem in noul an ciocnind o cupa de sampanie la un concert in aer liber, la un restaurant sau acasa, alaturi de familie si prieteni, exista anumite REGULI pe care trebuie sa le respectam.

Invitatia din partea unor prieteni de a petrece impreuna REVELIONUL la un CONCERT IN AER LIBER este tot mai des aleasa, in special de tineri. Pentru o astfel de optiune nu e necesara o tinuta eleganta, ci doar haine calduroase si rezistenta la stat in picioare si la puterea decibelilor din boxe. Cei mai multi dintre aceia care petrec astfel REVELIONUL aduc de obicei cu ei o sticla de sampanie sau alta bautura pentru a ciocni un pahar la miezul noptii. Important este ca la plecare sa nu aruncati sticlele si paharele pe jos, luati-le si aruncati-le in cel mai apropiat cos de gunoi in drumul spre casa.

Invitatia de a petrece REVELIONUL la munte este la fel de tentanta, nu doar pentru tineri, ci si pentru cei maturi. Daca REVELIONUL este organizat in restaurantul hotelului la care suntem cazati, vom pune in bagaje, pe langa pulovere calduroase, si o tinuta eleganta pentru noaptea dintre ani. Nu vom merge in restaurant imbracati ca pe partia de schi. Daca REVELIONUL e organizat pe partie, cu vin fiert si bunatati la gratar, ori la o cabana in varful muntelui, putem imbraca o tinuta sport.

In cazul in care alegem sa petrecem REVELIONUL intr-un restaurant sau club, vom acorda o importanta deosebita tinutei. Doamnele si domnii se vor imbraca elegant, totul trebuie sa straluceasca. Sunt permise chiar si mici extravagante in materie de accesorii. O rochie neagra la care in loc de brosa prindem un glob rosu poate avea un efect deosebit.

Daca suntem invitati ACASA LA PRIETENI SAU RUDE, vom imbraca haine de sarbatoare, vom duce un mic dar gazdei si ne vom interesa cum putem contribui la masa festiva. De obicei, in astfel de cazuri, fiecare invitat poate aduce un platou cu prajituri sau o sticla de sampanie ori de vin, important este sa se stabileasca aceste detalii cu gazda, pentru a nu va trezi cu trei torturi, dar niciun fel de fructe.

In orice loc am fi invitati pentru a petrece REVELIONUL trebuie sa anuntam daca onoram sau nu invitatia. Vom comunica daca venim insotiti si numarul persoanelor care ne insotesc. Este total nepoliticos sa nu raspundem la invitatie, indiferent daca anuntam participarea sau imposibilitatea de a participa.

Ideal este sa respectam ora la care am fost invitati. Daca petrecerea este organizata acasa, vom avea grija sa nu provocam neplaceri gazdelor prin excese alimentare sau bautura in exces. Gazda ar trebui sa discute in prealabil cu vecinii, pentru a anunta ca are musafiri in noaptea dintre ani.
Nu vom veni la petrecere cu copilul fara sa anuntam, nici cu animalul de companie. Vom incerca sa gasim pe cineva cu care sa lasam copilul sau catelul.

Daca suntem GAZDE, vom acorda o atentie deosebita aranjarii mesei. Vom folosi vesela si tacamuri de calitate, vom decora masa cu crengute de brad, cu lumanari, cu servetele cu desene de sezon — oameni de zapada, pahare de sampanie, fulgi, stelute etc.

Nu vom grabi oaspetii sa manance, au toata noaptea la dispozitie. Vom alege o muzica buna, de ascultat, dar si de dans. Ideal ar fi sa nu deschidem televizorul in camera in care este asezata masa. Putem pune un televizor intr-o alta camera, pentru cei care doresc sa vada un anumit program.

Nu vom aduce alt fel de mancare la masa pana cand nu ne asiguram ca toata lumea a mancat din primul fel. Cand strangem aperitivele, strangem si farfuriile si tacamurile folosite la acest fel. Nu vom lasa furculite sau cutite murdare de maioneza de la salatele aperitiv si pentru a manca sarmale sau friptura cu ele.

Ne vom asigura ca avem paine de mai multe feluri, pentru ca unii prefera painea alba, altii pe cea integrala. Feliile de paine se aduc la masa taiate.

Sarmalele, friptura se aduc la masa pe platouri, fiecare avand posibilitatea sa aleaga ce doreste. Vom tine cont de invitatii care au anumite interdictii alimentare si vom pregati pentru acestia ceea ce le permite regimul sa manance.

Bauturile vor fi turnate in pahar de domni, care vor fi atenti ca toate doamnele sa aiba paharul plin. Inainte de a le turna bautura in pahar, vor intreba fiecare doamna ce bautura prefera.

Inainte de a aduce desertul la masa, se va strange tot ce a ramas de la felurile anterioare — bucatele de paine, servetele murdare, firimituri. Putem aduce inaintea desertului o cafea. Primele se aduc prajiturile si fursecurile, fructele, apoi placinta cu ravase — daca avem in meniu asa ceva. La final se aduce tortul, care poate fi adus intreg la masa, daca este decorat spectaculos. Daca e un tort cu aspect comun, poate fi adus gata feliat, fiecare felie fiind pusa intr-o farfurie pentru tort.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: ELE


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 martie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 martie 2019. Fecioarele se implică într-un proiect, iar Berbecii primesc vești bune


diana, nume, case pariuri, ducesa sussex, printul harry, Care este cel mai vehiculat nume la casele de pariuri pentru viitorul copil al ducesei Meghan Markle


norvegia, resturant subacvatic, meniu, galerie foto, deschidere, marea nordului, under, minune, preturi Primul restaurant subacvatic din Europa se deschide astăzi! Galerie foto


liliana savu badea, cantareata, muzica populara, accident, stare grava, sot decedat Liliana Savu Badea, cunoscuta cântăreață de muzică populară este în stare gravă în urma unui accident rutier! Soțul acesteia a murit