Mondo News

Elevii si studentii vor mai multi bani pentru invatamantul romanesc

Luni, 16 Septembrie 2013 18:32
Scris de: Ioana Alexandra
Elevii si studentii vor mai multi bani pentru invatamantul romanesc

Elevii si studentii cer alocarea unui buget de 6% din PIB, la deschiderea anului scolar. Consiliul National al Elevilor (CNE) si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) apreciaza ca o subfinantare a sistemului afecteaza prezentul si viitorul societatii.

“Consiliul National al Elevilor solicita Guvernului acordarea a sase la suta din PIB pentru educatie. In prezent, sistemul educational preuniversitar necesita o crestere a finantarii pentru a fi posibila revizuirea programei scolare, dotarea tehnica a unitatilor de invatamant, formarea tinerilor pentru piata muncii si asigurarea unor conditii si servicii sociale favorabile, precum burse, alocatii scolare si programe de consiliere si orientare in cariera”, se arata intr-un comunicat semnat de cele două organizatii si preluat de Mediafax.

In opinia elevilor si studentilor, printre prioritatile de finantare si evaluare ale sistemului se afla si scolile tehnologice, care nu dispun de infrastructura necesara pregatirii elevilor pentru piata muncii si care, de cele mai multe ori, nu ofera absolventilor cadrul necesar pentru intrarea in campul muncii. In invatamantul tehnologic, din cauza schimbarilor frecvente a modulelor si a programei scolare, elevii si profesorii sunt bulversati  si demotivati, sustin reprezentantii elevilor, care doresc ca această filiera sa se axeze pe o formarea de competente vizibile ulterior pe piata muncii.  

Membrii celor doua organizatii au adus in discutie si o mai veche problema a invatamantului autohton: proasta salarizare a profesorilor.

Sursa foto: realitatea.net


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC


dana budeanu, criza de nervi, acuzatii, medici, coronavirus, pandemie Dana Budeanu, criză de nervi pe facebook: ”Băi nenorocițiloooor! Știu tot ce se întâmplă criminalilor!”