Mondo News

Dosar Colectiv. Magistrații de la Tribunalul București au dat sentința! Ani grei de închisoare pentru Piedone și patronii clubului morții

Luni, 16 Decembrie 2019 13:21
Scris de: Vlad Economu
Dosar Colectiv. Magistrații de la Tribunalul București au dat sentința! Ani grei de închisoare pentru Piedone și patronii clubului morții

Tribunalul Bucureşti ar putea pronunţa luni sentinţa în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Update: Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au anunţat sentinţa în dosarul Colectiv. După mai bine de patru ani de la tragedia în care 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi şase luni de închisoare. Cei doi angajaţi ISU au primit 9 ani şi două luni de închisoare. Patronii Clubului Colectiv, Anastasescu George Alin, Gancea Paul-Catalin si Costin Mincu, au fost condamnaţi la câte 11 ani şi 8 luni. Decizia instanţei nu este definitivă.

Aurelia Iofciu, sef al Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 – 7 ani de inchisoare.
Luminita Ganea, consilier superior in cadrul Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 – 7 ani de inchisoare.
Sandra Motoc, referent superior in cadrul Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 – 3 ani de inchisoare sub supraveghere si obligatia de a presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile lucratoare, in cadrul ADP Sector 4 si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 4 Bucuresti.
Daniela Nita, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv – 12 ani si 8 luni de inchisoare.
Cristian Nita, actionar in cadrul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv – 3 ani si 6 luni de inchisoare.
Viorel Zaharia, pirotehnist – 9 ani si 8 luni de inchisoare.
Marian Moise, pirotehnist – 10 ani de inchisoare.
Antonina Radu, capitan ISU – 9 ani si 2 luni inchisoare.
George Matei Petrica, capitan ISU (in rezerva) – 9 ani si 2 luni inchisoare.
Clubul Colectiv: 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda.
Societatea Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubulColectiv, 470 zile amenda, cu o suma corespunzatoare de 5.000 lei pentru ziua amenda.

Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov trebuie sa plateasca in solidar cu inculpatii din dosarul Colectiv daune morale de aproximatov 50 de milioane de euro, catre ranitii si urmasii victimelor din club.

De asemenea, acestia trebuie sa plateasca aproximativ 8 milioane de lei costurile ingrijirilor medicale si pentru transportul ranitilor in diferite unitati medicale. Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 si Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta “Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov sunt parti responsabile civilmente in acest caz.

Tribunalul Bucuresti este prima instanta chemata sa dea un verdict in urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni si cu ranirea altor peste 100. Decizia definitiva urmeaza sa fie luata de Curtea de Apel Bucuresti.

Știre inițială

Iniţial, instanţa stabilise ca termen pentru a se pronunţa în dosar data de 9 decembrie, însă a decis să amâne luarea unei decizii cu încă o săptămână. Decizia nu va fi definitivă. Dosarul a fost trimis în instanţă în aprilie 2016, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti. La dosarul principal au fost ataşate alte două dosare întocmite de DNA.

Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis că va grăbi soluţionarea dosarului şi a reuşit într-un an să audieze sute de martori şi victime.

La terminarea procesului, procurorii au cerut condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 12 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Procurorii au mai solicitat ca Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – să fie condamnată la 14 ani şi 6 luni închisoare, iar pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – la câte 12 ani şi 10 luni închisoare. De asemenea, Cristian Niţă să fie condamnat la cinci ani închisoare pentru tăinuirea unor probe.

De asemenea, reprezentanţii Parchetului au cerut aplicarea unor amenzi maxime pentru SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, acuzate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Procurorii au mai cerut condamnarea fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Aceeaşi pedeapsă a fost cerută pentru trei funcţionari din Primărie – Aurelia Iofciu (şef al Serviciului autorizări comerciale), Larisa Luminiţa Ganea (consilier superior), Ramona Sandra Moţoc (referent superior).

În plus, DNA a solicitat ca cei doi pompieri implicaţi în acest caz, Antonina Radu şi George Matei, să fie condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi uzurpare de calităţi oficiale, urmând ca pedepsele să fie orientate spre maximum prevăzut de legea penală, care este de 15 ani.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

jabba jihadistul, arestare, irak, platforma, stat islamic, Abu Abdul Bari Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak


conor mcgregor, revenire, ufc 246, las vegas, video, victorie, Donald "Cowboy" Cerrone Conor McGregor, victorie în 40 de secunde la revenirea în UFC! Video


Khagendra Thapa Magar, nepal, deces, cel mai scund barbat din lume, video Cel mai scund bărbat mobil din lume a murit! Avea doar 28 de ani! Video


dacia 1100, linie productie, prima masina dacia, august 1968, nicolae ceausescu, uzina, mioveni, video Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni! Video