Mondo News

Donald Trump o face praf pe Theresa May și planul pentru Brexit

Vineri, 13 Iulie 2018 11:25
Scris de: Vlad Economu
Donald Trump o face praf pe Theresa May și planul pentru Brexit

Într-un interviu dat tabloidului britanic The Sun, Trump a critica planul de Brexit al prim-ministrului britanic May, l-a lăudat pe Boris Johnson și a anunțat că acordul de liber-schimb între Regatul Unit și Statele Unite este în dubiu.

Un interviu al președintelui american în tabloidul britanic The Sun pune gaz pe foc în ceea ce era deja un eveniment tensionat: vizita lui Donald Trump într-o Mare Britanie divizată pe tema Brexit. Interviul, publicat în așa fel încât să coincidă cu prima zi a lui Trump în Regatul Unit, scoate în evidență un Trump complet nemulțumit de perfomanța Theresei May în privința Brexit.

Subiectul principal al vizitei lui Trump este un posibil acord de liber-schimb ce ar putea fi semnat între Marea Britanie și Statele Unite în urma Brexit-ului. Noul plan de Brexit „soft” al lui May, însă, aruncă o umbră de îndoială, din punctul lui Trump de vedere, asupra acestui acord. „Dacă fac o înțelegere ca asta (noul plan de Brexit – n.r.), noi vom discuta cu Uniunea Europeană în locul Regatului Unit, așa că probabil că va ucide acordul”, le-a spus Trump jurnaliștilor de la The Sun.

Spusele lui Trump vin să contrazică ceea ce susținea May despre planul său, cum că ar permite în același timp păstrarea accesului facil la piața comună UE și negocierea unor acorduri bilaterale profitable pentru Marea Britanie.

„Aș fi făcut-o foarte diferit. De fapt, i-am spus Theresei May cum să o facă, dar nu a fost de acord, nu m-a ascultat. A luat-o pe calea ei. Aș spune, de fapt, că a luat-o pe calea opusă. Nu-i nicio problemă. Ar trebui să negocieze cum poate mai bine. Dar e rău ce se întâmplă”, a mărturisit Trump în interviu. „Înțelegerea pe care ea o încheie (cu UE – n.r.) e foarte diferită de cea pe care au votat-o oamenii. (…) Știu că au fost multe demisii. Nu le place multor oameni.”

Despre Boris Johnson, unul dintre arhitecții Brexit-ului și ministru demisionar de externe în guvernul May, Trump a declarat că ar fi un prim-ministru grozav și ca „are ce-i trebuie” pentru această funcție.

Trump s-a referit și la migrație, care distruge, din punctul său de vedere, cultura europeană, iar primarul Londrei, Sadiq Khan, una dintre țintele preferate ale președintelui, este un primar slab, care a facut o treabă foarte proastă în lupta contra terorismului.

Potrivit BBC News, după publicarea interviului, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Trump n-a zis nimic rău de May în discuția cu The Sun și că Trump o respectă și o place mult pe aceasta. Trump și May se întâlnesc astăzi la locuința din provincie a primului-ministru britanic în Chequers, Buckinghamshire. Vizita oficială a lui Trump se va încheia cu o întrevedere cu regina Elisabeta a II-a, dar va continua cu un mic concediu privat al familiei Trump la clubul de golf pe care președintele american îl deține în Scoția.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!


richard gere, tata, copil, sarcina, alejandra silva Richard Gere va deveni tată la 69 de ani


coca cola, canabis, bautura Coca Cola poartă discuții pentru lansarea unor băuturi care să conțină canabis