Mondo News

Deutsche Welle: De ce-şi urăște Liviu Dragnea poporul?

Joi, 20 Decembrie 2018 12:45
Scris de: Vlad Economu
Deutsche Welle: De ce-şi urăște Liviu Dragnea poporul?

Deutsche Welle face o analiză a societății românești la 30 de la Revoluția română. Ziaristul Petre Iancu  se întreabă “De ce-şi urăşte Dragnea poporul? De ce îi mai suportă unii partidul la butoane, în ciuda cleptocraţiei PSD, care, spre a-şi scăpa şeful de gratii, a luat statul ostatic?

“De ce-şi urăşte Dragnea poporul? De ce îi mai suportă unii partidul la butoane, în ciuda cleptocraţiei PSD, care, spre a-şi scăpa şeful de gratii, a luat statul ostatic? Şi cine şi de ce a terorizat ţara în decembrie 89?(…)

Mă îngheaţă presimţirea şi actualizarea sentimentelor care sălăşluiesc şi în urmaşii PCR şi ai Securităţii, conduşi azi de Liviu Dragnea. Oameni, din care odată evacuată dragostea de neam, îi populează dispreţul de sine, frustrarea, pizma, ranchiuna şi o ură bine ascunsă sub faldurile triumfului revizionismului istoric securist(…)

Citeşte şi: DEUTSCHE WELLE: FAȚA HIDOASĂ A COMUNISMULUI ESTE VIE ÎN ROMÂNIA. AUTOCRATUL DRAGNEA UITĂ UN LUCRU CRUCIAL: CINE RÂDE LA URMĂ RÂDE MAI BINE!

Sigur, strania perpetuarea la putere a PSD are şi alte cauze. Ele rezidă parţial chiar în partidul despre care multă lume ştie nu doar că e un PCR rebotezat, dar nereformat, ci şi că-şi investeşte partea leului din timp şi resurse ca să scoată ţara din Europa şi s-o mute spre Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan. Ceea ce este vădit că trădează, flagrant, interesele românilor. Înapoierea ţării nu poate fi ignorată(…)Sunt prea mulţi precar educaţi, prea puţini în stare să priceapă că a-i scuti de pedeapsă pe ucigaşii din decembrie 89, ca şi pe marii corupţi, pe asasinii şi violatorii de azi, nu e doar un mod de a perpetua nelibertatea şi periclitarea omului cinstit, ca şi furtul din buzunarul său, ci o manieră de a scuipa naţiunea cu obidă între ochi. Şi de a o condamna la moartea pe scaunul electric al dezdemocratizării.

Or, de unde ura şi fanatismul care împing naţiunea spre catastrofa înrobirii şi dezeuropenizării ei? Ce explică fatalismul incompatibil cu valorile democraţiei care se deduce din acceptarea lor?”, scrie Petre Iancu pentru Deutsche Welle.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

emilia clarke, daenerys targaryen, game of thrones, hemoragie cerebrala, afazia O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol


robor, schimbare, romani, credite, calcul Milioane de români vor fi afectați! Se schimbă modul în care sunt calculate creditele! Declarația ministrului Finanțelor


politist, iasi, 112, cerere in casatorie, inedit Un polițist a înscenat un apel la 112 pentru a-și cere iubita în căsătorie


horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut