Mondo News

Dăncilă s-a lăudat cu cea mai eficientă guvernare! Apoi le-a mulțumit miniștrilor cu o nouă gafă: “pentru toată munca care împreună am depus-o”!

Vineri, 11 Octombrie 2019 12:05
Scris de: Vlad Economu
Dăncilă s-a lăudat cu cea mai eficientă guvernare! Apoi le-a mulțumit miniștrilor cu o nouă gafă: “pentru toată munca care împreună am depus-o”!

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis, la începutul ședinței de vineri a Guvernului, prima după ce Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură, să își îndeplinească atribuțiile și să desemneze cât mai rapid un premier. Ea s-a lăudat cu “cea mai eficientă guvernare din ultimii 30 de ani” și cu “o creștere economică excepțională a României” și le-a mulțumit miniștrilor, prilej cu care a făcut o nouă gafă: “Vă mulțumesc pentru toată munca care împreună am depus-o pentru buna guvernare a țării”.

Vă asigur că PSD își va continua lupta pentru dumneavoastră, își va urmări proiectul de țară și va lupta în fiecare zi, clipă, pentru ca această alianță a austerității, care a pus la cale moțiunea de cenzură să nu ajungă să facă rău României. Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat țara. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate, atât pentru oameni, cât și pentru țară”, le-a spus Viorica Dăncilă miniștrilor, în debutul ședinței de vineri a Guvernului.

Ea a susținut că își dorește ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede și i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier: “Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate să se încheie cât mai repede. Așadar, îi solicit președintelui să își îndeplinească atribuțiile și să desemneze cât mai rapid un premier, care să meargă în Parlament cu o echipă de guvernare și cu un program”.

Dăncilă le-a mulțumit miniștrilor pentru efortul lor, prilej cu care a făcut o nouă gafă: “Doamnelor și domnilor miniștri, vă mulțumesc pentru modul în care v-ati implicat pentru aplicarea programului de guvernare, pentru toată munca care împreună am depus-o pentru buna guvernare a țării”.

Viorica Dăncilă s-a lăudat cu “cea mai eficientă guvernare din ultimii 30 de ani” și cu o “creștere economică excepțională”. ”Indiferent de minciunile și propaganda partidelor de dreapta, am a avut una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani. Avem curajul să ne uităm în ochii românilor, pentru că nu am luat nici o măsură împotriva lor (…)

Am crescut salariile și pensiile și am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am mărit punctul de pensie, am introdus echitatea în sistemul de pensii. Cer PNL și domnului președinte Iohannis să își asume public că pensiile și salariile vor fi plătite la timp și vor fi majorate, conform legislației în vigoare. Îmi doresc ca următorul guvern să acorde în continuare salarii decente medicilor și profesorilor. Pentru binele românilor, sper să nu distrugă ceea ce am făcut până acum”, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă anunță că vrea să aprobe rectificarea bugetară și achitarea facturilor pe PNDL

Viorica Dăncilă a anunțat că vrea ca Guvernul să aprobe, în ședința de vineri, mai multe hotărâri ale Executivului prin care să fie aprobată rectificarea bugetară și să fie achitate facturile din PNDL 1 și PNDL 2, scrie Mediafax. „Nu putem să blocăm administrația locală. Eu aș vrea să dăm hotărâre de Guvern să achităm și toate facturile din PNDL 1, PNDL 2. Eu m-aș bucura ca mâine să dau hotărârea de Guvern pentru rectificarea bugetară. Să dau hotărârea de Guvern pentru achitarea facturilor pe PNDL 1 și PNDL 2, pentru că mi-e frică de faptul că următorul Guvern va întrerupe acest program”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Aceasta a mai vorbit despre aprobarea unor hotărâri de Guvern pentru ca românii din Drobeta-Turnu Severin sau Focșani „să nu rămână fără căldură” și pentru deblocarea situației la spitalul din Săcele.

„Să dau hotărâre de Guvern pentru ca la Severin, Focșani, unde mai avem, oamenii să nu rămână fără căldură. Să dau hotărâre de Guvern pentru spitalul de la Săcele unde există o situație de blocaj și oamenii au nevoie de spital în acea zonă. Deci sunt câteva hotărâri de Guvern pe care le aveam deja programate și pe care vreau mâine să le adopt. Sper că voi putea face toate aceste lucruri mâine”, a explicat premierul.

Liderul PSD a mai spus că proiecția bugetară va fi afișată, săptămâna viitoare, pe site-ul Ministerului de Finanțe. „Noi aveam bani și pentru creșterea pensiilor, aveam bani pentru tot. O să afișăm pe site-ul Ministerului Finanțelor, săptămâna viitoare, proiecția bugetară”, a conchis Dăncilă.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul