Mondo News

Cum vrea Guvernul Orban să decapiteze conducerea ASF cu ajutorul Parlamentului

Sambata, 14 Decembrie 2019 21:15
Scris de: Vlad Economu
Cum vrea Guvernul Orban să decapiteze conducerea ASF cu ajutorul Parlamentului

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu a depus la Camera Deputaților un proiect prin care Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) e obligat să prezinte anual Parlamentului un raport de activitate, iar în cazul în care e respins de Legislativ atunci conducerea instituției să fie demisă.

Potrivit liberalului, principalul rol al ASF este acela de a garanta stabilitatea pieţelor financiare non-bancare şi apărarea drepturilor asiguraţilor, iar, în acest context, numirea şi activitatea membrilor Consiliului ASF trebuie să dovedească „cel mai înalt nivel de profesionalism”.

„De-a lungul timpului nu au lipsit acuzațiile de politizare la adresa Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), iar profesionalismul membrilor a fost deseori contestat. De aceea, în contextul în care principalul rol al ASF este acela de a asigura stabilitatea piețelor financiare non-bancare și apărarea drepturilor asiguraților, numirea și activitatea membrilor Consiliului ASF trebuie să dovedească cel mai înalt nivel de profesionalism. În acest cadru, am depus un proiect de lege care își propune să facă din ASF o instituție mai responsabilă și profesionistă”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Astfel, inițiativa legislativă impune Consiliului ASF, forul de conducere al instituției, obligația de a prezenta Parlamentului, anual, un raport de activitate, măsură menită pentru a aduce un plus de transparență decizională în activitatea ASF. În plus, în cazul în care raportul este respins de Parlament, conducerea ASF este automat demisă, în bloc, ca formă de asumare a eșecului de management.

Totodată, propunerea legislativă impune studii superioare de specialitate, în domeniul financiar, pentru membrii Consiliului ASF, potrivit sursei citate. Proiectul de lege își propune nu doar să consolideze credibilitatea, prestigiul și imaginea instituției, dar și „să transforme ASF într-un organism transparent, să îi eficienteze activitatea și să devină un garant al funcționării eficiente a sistemului de pensii private, precum și un scut ce protejează investitorii de practici neloiale și abuzive”, conchide sursa menționată.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută


mario iorgulescu, accident mortal, arestare preventiva, omor, procurori, tribunalul bucuresti Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu! Aceștia au schimbat și încadrarea juridică


Georgina Rodriguez, cristiano ronaldo, salariu, suma uriasa Cristiano Ronaldo îi dă un salariu lunar amețitor iubitei sale, Georgina!


antonia, silicoane, foto, operatie Antonia, după ce și-a pus silicoane: ”Ați fost curioși! Asta e, gata!” Foto în articol