Mondo News

Cum verifici on-line dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

Luni, 18 Martie 2019 19:34
Scris de: Vlad Economu
Cum verifici on-line dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

Ți-ai achiziționat o mașină, ai întocmit toate actele necesare, iar tot ce mai ai de făcut este să-ți alegi un număr de înmatriculare. Cum poți afla dacă cel dorit de tine este disponibil – cauți pe Google „verificare număr înmatriculare’? Nu chiar, dar procedura este aproape la fel de simplă.

Există persoane care vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a nu mai pierde timpul în fața ghișeului, există o metodă online prin care poți verifica dacă numărul de înmatriculare dorit de tine este disponibil.

Verificare număr înmatriculare – cum aflăm dacă un anumit număr este sau nu disponibil

Pentru început, trebuie să intri pe website-ul oficial DRPCIV, la rubrica „Verificare disponibilitate număr’. În urmă cu câțiva ani, vizitatorii paginii erau nevoiți să își creeze un cont de utilizator pentru a accesa programul, dar sistemul a fost modernizat, iar acest lucru nu mai este necesar în prezent.

Nu trebuie decât să ne introducem adresa de e-mail în primul câmp al formularului, iar în cel de-al doilea vom tasta numărul de înmatriculare pe care ni-l dorim.

Bifăm caseta „Nu sunt robot’, după care apăsăm pe butonul „VERIFICĂ’.

După o căutare fulgerătoare prin baza de date, programul ne va afișa aproape instantaneu rezultatul. Mesajul este formulat pe șablonul „Numărul X este/nu este disponibil la data de Y ora Z’.

Pentru confirmare, verdictul ne este trimis și prin e-mail, pe adresa pe care am furnizat-o în pasul anterior. Site-ul DPRCIV subliniază faptul că acest program nu este destinat decât verificării valabilității unui număr de înmatriculare, ceea ce nu trebuie confundat cu rezervarea acestuia. Reamintim că toate combinațiile preferențiale se atribuie contra-cost (45 de lei în plus față de costul unui set nou de plăcuțe).

De asemenea, nu vor putea fi atribuie combinații de litere cu semnificații obscene sau unele care pot fi asociate cu denumirile autorităților publice. De exemplu, nu se poate să alegi o plăcuță de înmatriculare personalizată cu ‘MAE’ sau ‘MAI’, printre altele.

Sursa text: auto-bild.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video


robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video