Cum se prepară somonul în sos de unt și usturoi. Când alegi să gătești somon, nu te opri la variantele clasice. Încearcă o rețetă gustoasă în sos de unt și usturoi, cu spanac și roșii deshidratate.
Ingrediente necesare pentru somon în sos de unt și usturoi:
4 bucăți file de somon
2 linguri ulei
6 căței de usturoi, tăiați mărunt
1 ceapă feliată
150 roșii deshidratate
400 g smântână degresată sau lapte
80 ml vin alb, opțional
sare
piper
500 g spanac
50 g parmezan ras
1 linguriță amidon de porumb amestecat cu 1 lingură apă, opțional
1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare somon în sos de unt și usturoi:
Condimentezi bucățile de pește cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, la foc mediu, în puțin ulei, în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Scoți pe o farfurie. Topești untul în tigaie și călești usturoiul, până se înmoaie. Adaugi ceapa și vinul. Amesteci 1 minut.
Combini cu roșiile deshidratate, smântâna și ții pe foc să clocotească ușor. Sărezi și piperezi, după gust. Pui spanacul în tigaie, așepti să se înmoaie, apoi încorporezi parmezanul. Lași să se topească și adaugi amidonul de porumb, dacă vrei ca sosul să iasă mai gros. Întorci somonul în tigaie și amesteci bine toate ingredientele. Servești cu pătrunjel.
Sursa rețetă și foto: cafedelites.com