Cum se prepară salata italiană, cu ton şi orez brun. Folosind două ingrediente de bază în arta culinară – carnea de ton şi orezul brun – plus o mulţime de legume, poţi crea această salată sănătoasă, plină se savoare, perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente pentru salată italiană, cu ton și orez brun:
2 conserve de ton în ulei
190 g orez brun fiert şi răcit
230 g amestec clasic de legume pentru salată, fierte şi răcite
1/4 cană măsline negre feliate
1/4 cană ardei gras roşu, tocat
sucul de la 1/2 lămâie
1/2 lingură ulei de măsline (poţi folosi din conserva de ton)
Mod de preparare salată italină, cu ton și orez brun:
Fierbi orezul brun şi îl laşi să se răcească bine. Scurgi conserva de ton şi pui uleiul deoparte. Într-un castron mare, combini orezul brun, tonul scurs de ulei, legumele, măslinele negre şi ardeiul gras roşu.
Torni sucul de la o jumătate de lămâie şi 1/2 lingură de ulei de măsline şi amesteci bine. Opţional, poţi adăuga 2 linguriţe de capere în saramură. Amesteci bine şi serveşti salata italiană, cu ton şi orez brun.
Sursa rețetă și foto: skinny taste