Cum se prepară salata caldă de cartofi și sos cremos de muștar. Este un preparat pe care îl poți găti foarte rapid și este bună pentru orice ocazie, fie că o servești la masa de sărbători, ca garnitură ori aperitiv, fie că o servești într-o seară obișnuită, ca fel principal, această salată va fi cu siguranță un succes.
Ingrediente necesare pentru salata caldă cu cartofi și sos cremos de muștar:
1,5 kg cartofi
4 castraveți murați
150 g kaizer
1 ceapă
sare
piper
100 g unt
2 linguri făină
600 ml lapte
6-7 lingurițe muștar
pătrunjel
sare
Mod de preparare salata caldă cu cartofi și sos cremos de muștar:
Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Când se răcesc, curăță-i de coajă și taie-i în cubulețe mici. Taie în cubulețe și castraveciorii și kaizerul, ceapa și pătrunjelul.
Amestecă într-un bol cartofii cu castraveții și apoi amestecă. Pune kaizerul la călit, fără ulei, și apoi adaugă ceapa. Amestecul se pune peste cartofi.
Pentru sos, pune untul într-o crăticioară și după ce se topește adaugă făina și amestecă, pune lapte puțin câte puțin până se formează un sos bechamel. Apoi, adaugă muștarul și amestecă bine. Toarnă sosul peste cartofi, potrivește de sare și piper, ornează cu pătrunjel și servește!
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro