Cum se prepară rulada din piept de curcan cu spanac! O rețetă potrivită pentru orice zi a săptămânii, dar și pentru ocaziile speciale. Încearc-o și tu!
Ingrediente pentru ruladă cu piept de curcan și spanac:
1 kg piept de curcan dezosat
500 g spanac
2 linguri ulei
4-5 căţei de usturoi
12 felii bacon
100 ml vin alb
100 ml apă
sare
piper
Pentru garnitură
4 cartofi
16 felii caşcaval
Mod de preparare ruladă cu piept de curcan și spanac:
Sotezi în ulei spanacul cu usturoiul pisat şi adaugi sare după gust. Când scade zeama, dai deoparte. Aşezi spanacul peste pieptul de curcan şi-l înfăşori în feliile de bacon. Pui friptura în tavă, torni vinul, apa, un praf de sare şi piper. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o laşi o oră la cuptor.
Cureţi cartofii, îi tai felii, aşezi deasupra câte o felie de caşcaval. După o oră îndepărtezi folia, pui cartofii în tavă lângă friptură şi o mai ţii la cuptor încă o oră, descoperită. Stropeşti friptura din când în când cu sosul din tavă.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro