Cum se prepară plăcinta cu dovleac. Un desert delicios.
Ingrediente necesare pentru plăcinta cu dovleac:
Pentru aluat
4 ouă
18 linguri zahăr
18 linguri ulei
18 linguri lapte
24 linguri făină
2 lingurițe praf de copt
Pentru umplutură
1,5 kg dovleac ras
5-6 linguri zahăr
scorțișoară pulbere, după gust
Mod de preparare plăcinta cu dovleac:
Călești dovleacul cu zahărul până scade zeama lăsată, apoi presari scorțișoară și dai de pe foc. Pentru prima foaie de aluat, mixezi 2 ouă cu 9 linguri de zahăr și cu 9 linguri de ulei. Mixezi după fiecare. Adaugi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de făină amestecată, în prealabil, cu o linguriță de praf de copt. Răstorni aluatul în tava tapetată și îl dai la cuptor 10-15 minute.
Între timp, pregătești foaia a doua cu ingredientele rămase. Scoți tava, răstorni dovleacul călit, apoi foaia a doua de plăcintă. Dai din nou tava la cuptor încă 40-45 de minute.
Sursa reteta si foto: clickpoftabuna.ro